La nivelul intregii tari, pretul gigacaloriei s-a majorat constant in ultimii 4 ani (in unele judete a crescut chiar si cu 50%), media nationala fiind de 10%. Acest lucru se reflecta in mod direct in cresterea preturilor la caldura.

In prezent, populatia beneficiaza de preturi mai mici decat cele reale datorita subventiilor pe care le ofera statul. Acest lucru se poate schimba insa in orice moment, data fiind legislatia europeana. In acest context, precum si din pricina faptului ca sistemul centralizat de incalzire este invechit si nu mai poate face fata in multe judete, au devenit din ce in ce mai populare centralele termice de apartament.

Desi nu exista la nivel national statistici oficiale relevante cu privire la acest domeniu, cu ajutorul datelor oferite de Google, specialistii Berluni.ro au efectuat o cercetare de piata dedicata situatiei din judetul Buzau. In primul rand, s-a analizat modul in care a evoluat, in ultimii doi ani, interesul locuitorilor din judetul Buzau pentru debransare de la reteaua centrala de termoficare. Luand in calcul volumul de cautari pe Google cu privire la procesul de debransare si costurile aferente acestei operatiuni, studiul releva faptul ca atentia buzoienilor a crescut cu 66.67% fata de acest aspect.

Totodata, au fost analizate preferintele buzoienilor pentru principalele tipuri de centrale de apartament: electrice si pe gaz (in condensatie). In acest sens, pe primul loc in atentia buzoienilor se situeaza centralele termice pe gaz (in condensatie), aici fiind o crestere de 52.20% in perioada iunie 2015-iunie 2016, in timp ce interesul pentru modelele electrice s-a majorat cu 42.96%. Acest lucru plaseaza Buzau pe locul 11 la nivel national in topul judetelor care manifesta cea mai mare crestere a interesului pentru centralele de apartament.
Atunci cand vine vorba despre avantajele montarii unei centrale termice de apartament, beneficiile sunt evidente, costurile mai mici la intretinere, eficienta si posibilitatea de a regla temperatura dorita fiind doar cateva dintre ele. Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand achizitionezi o centrala termica? “Sunt importante caracteristici precum puterea, randamentul, eficienta energetica si raportul calitate / consum / eficienta / pret. De aceea, cele mai populare branduri de centrale sunt Ariston, Vaillant, Imergas, Ferroli, Viessman, Buderus”, a declarat Adrian Bargaoanu, Online Manager Berluni.ro

1 COMENTARIU

  1. Felicitari noului primar al Buzaului si totodata am rugamintea in numele a numerosi buzoieni simplificarea procedurilor de debransare de la RAM care au devenit practic foarte greu de indeplinit, este imposibil ca pe timp de iarna aprox 6luni/an sa platesti la o grasoniera de 25mp in blocul P7 de pe str.Unirii 600 de lei lunar o femeie cu un copil de 6 ani in intretinere, indiferent daca locuieste sau nu permanent in aceasta garsoniera, personal consider jaf la drumul mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.