La cei 12 ani pe care i-a împlinit luni, buzoianca Diana Mihalaşcu poate fi un adevărat exemplu pentru mulţi copii. Prin multă muncă,voinţă, perseverenţă şi un mare sprijin din partea familiei a reuşit să se afirme în muzica uşoară, talentul său fiind apreciat de specialiştii în domeniu. Dovadă în acest sens sunt numeroasele premii cucerite până acum la concursurile şi festivalurile în cadrul cărora şi-a etalat calităţile de cântăreaţă. În urmă cu puţin timp, Diana a impresionat din nou cu vocea sa izbutind să îşi adauge în colecţie încă un trofeu. Este vorba despre cel cucerit la Festivalul de muzică uşoară ,,Glasul speranţelor”, desfăşurat la Techirghiol(18-20 iulie) şi aflat la cea de a XIII-a ediţie. La concursul organizat de primărie, consiliul local, Casa de Cultură,,Constantin Tănase” şi găzduit de Teatrul de vară ,,Jean Constantin” au participat 45 de concurenţi iar buzoianca Diana Mihalaşcu şi-a adjudecat trofeul la grupa de vârstă(9-12 ani) interpretând melodia ,,Rug”, compusă de Vasile Şirli(director muzical la Disneyland Paris), textier Anca Argeşiu.
Participantă pentru a cincea oară la acest festival şi abonată la premii, Diana care este impresariată de bunica sa, Ioana Mihalaşcu a precizat că nu a mers la Techirghiol să ,,vâneze” trofeul ci să demonstreze cât de bine poate cânta şi în acelaşi timp să exerseze pentru concursurile care urmează, în special cel din toamnă de la Chişinău.
,,Sincer, chiar nu mă aşteptam să câştig marele premiu însă este o încununare a muncii depuse şi totodată reprezintă şi un cadou pe care mi l-am făcut cu ocazia zile de naştere. În ceea ce priveşte festivalul, toţi copiii participanţi au fost buni iar melodiile interpretate au avut un grad mare de dificultate. Atmosfera a fost una foarte plăcută mai ales că mă cunoşteam cu foarte mulţi dintre concurenţi şi am rămas surprinşi să vedem cât de bine putem cânta”, ne-a declarat câştigătoarea trofeului, Diana Mihalaşcu. Aceasta a fost răsplătită de organizatorii Festivalului ,,Glasul speranţelor” (director Florin Zisu) şi cu suma de 1000 de lei.
Din juriul prezidat de cunoscutul compozitor Viorel Gavrilă au mai făcut parte Dan Dimitriu, Nicolae Caragea şi textiera Carmen Aldea Vlad care au acordat unul dintre premiile speciale buzoiencei, Alexandra Văduva, participantă tot la grupa 9-12 ani. Buzăul a mai fost reprezentat de Alessia Drăgoi şi Ilona Necula, cele două concurând la secţiunea de vârstă 5-8 ani.
Revenind la Diana Mihalaşcu,aceasta este elevă în clasa a VI-a B(diriginte Eugenia Ichim) la Liceul Pedagogic ,,Spiru Haret” iar cariera muzicală şi-a început-o pe când avea doar 3 ani, în grupul Minimelos sub îndrumarea profesorilor Marioara Oprea şi Constantin Ungureanu.
Talentata cântăreaţă va participa luna viitoare la concursul ,,Sfinxul de aur”de la Buşteni iar la începutul lui octombrie va urca pe scena Festivalului internaţional ,,Mărul de aur” care se va desfăşura la Chişinău.
Adrian SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.