Astăzi este ultima zi de campanie electorală pentru alegerile parlamentare ce vor avea loc duminică iar toți competitorii electorali spun ca a fost vorba de o campanie liniștită. Daca cu ani în urmă se înregistrau valuri de reclamații și sancțiuni pe măsură în campania pentru alegerile parlamentare din acest an nu s-au inregistrat decât 23 de sesizări din care doar 16 s-au confirmat. Cele mai multe reclamații au vizat furtul unor materiale de propagandă dar și câteva cazuri de mită electorală.
Poliţiştii au aplicat în ultima luna 13 sancţiuni și în cazul a 8 sesizări au fost întocmite și dosare penale. S-au dat amenzi pentru ruperea unor afişe electorale și au fost întocmite dosare penale pentru distrugerea unor bannere, oferirea de mită electorală şi chiar violenţe în celebrul conflict dintre susținătorii lui Cezar Preda și cei ai lui Marcel Ciolacu iscat la finele lunii noiembrie la Mărăcineni.
Comparativ cu campania electorală pentru alegerile locale putem considera campania pentru alegerile parlamentare ca si inexistentă. În vară, oamenii legii au inregistrat 171 de incidente electorale, au dat 52 de amenzi și au întocmit 66 de dosare penale cu mult mai mult decât în ultima lună.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.