Motiv de bucurie la început de iarnă pentru buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire. Facturile pe care le-au primit pe luna noiembrie sunt mai mici ca cele din perioada similară a anului trecut iar asta nu poate decât să îi bucure. Motivul principal pentru care buzoienii racordați la serviciile RAM Buzău au de dat mai puțini bani sunt legate de temperaturile înregistrate luna trecută care au fost mult mai mari decât media lunii noimbrie a anului 2011. Reprezentanții regiei spun că buzoienii vor avea de plătit între 100 și 250 de lei funcție de numărul de camere și suprafața ce trebuie încălzită. Și cum iarna nu se grăbește să se instaleze în adevăratul sens al cuvântului de facturi mai mici ar putea beneficia buzoienii și la începutul anului 2013.
În luna noiembrie 2012 facturile sunt mai mici cu 25 la sută față de perioada similară a anului trecut iar acest lucru se datorează temperaturilor înregistrate în această perioadă. Dacă în luna noiembrie a anului 2011 media temperaturilor s-a situat undeva la 3,5 grade Celsius, în 2012 media temperaturilor înregistrate în luna noiembrie a fost mai mult decît dublă ajungând pe la 8 grade Celsius.

Transformat în bani, un buzoian va scoate din buzunar 103 lei pentru o garsonieră, în timp ce pentru două camere factura va fi în medie de 167 de lei. Cel mai mult vor achita proprietarii apartamentelor cu 4 camere care vor scoate din buzunare în jur de 250 de lei.
Vremea ceva mai caldă pică bine și pentru autoritățile locale care au de acordat ajutoare de încălzire pentru nu mai puțin de 3.000 de familii. Astfel, facturile la încălzire fiind mai mici și sumele din bugetul municipalității care vor merge către ajutoarele persoanelor nevoiașe va fi mai mici iar acest lucru nu poate decât să-i bucure pe aleși.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.