Trei candidați de pe lista PNL pentru europarlamentare au fost prezenți, marți, la Buzău pentru a explica electoratului ce îi califică pentru un loc în Parlamentul European. Este vorba despre Ciprian Epure consilier județean din Vrancea aflat pe listă la poziția nr 17, Violeta Alexandru aflată pe listă la poziția nr 13 și Vlad Nistor aflat pe poziția 11.

Ciprian Epure este un tânăr liberal care activează în mediul privat de 12 ani și care face politică de 10 ani, fiind consilier județean în Vrancea și secretar general al Organizației Tineretului Național Liberal. „Reprezint tineretul pe lista PNL pentru europarlamentare și voi milita pentru proiecte dragi tinerilor, precum digitalizarea sau antreprenoriatul. Vrem ca proiectele de finanțare să poată fi depuse online, dorim o diversificare a burselor, ne dorim ca <<DiscoverEU>> programul promovat de Siegfried Mureșan  să ia o mai mare amploare, mai mulți tineri să poată călători și să vadă ce înseamnă să fii european. Noi tinerii nu am simțit vremurile apuse și nici nu vrem să le simțim. Și tocmai din această cauză tinerii sunt dedicați acestei lupte”, a spus Ciprian Epure.

Violeta Alexandru, candidatul de pe poziția 13 a fost director al Pro Democrația și este fondator al Institutului pentru Politici Publice și luptă pentru reprezentarea societății civile în Parlamentul European. Are 44 de ani și este membru PNL de doi ani și consideră că are maturitatea să discearnă ce însemnă populism și ce înseamnă să faci treabă.

„Suntem foarte hotărâți să mergem din casă în casă, vom avea o campanie cum era pe la începutul anilor de după revoluție. Vom merge la oameni, suntem cu fruntea sus, le vom explica, ne vom asuma și ceea ce am făcut bine și ceea ce am fi putut face mai bine și vom da socoteală anual pentru rezultatele noastre”, spune Violeta Alexandru.

Vlad Nistor este profesor universitar, decan al Facultății de Istorie, președinte al Senatului Universități București, vicepreședinte al PNL și candidează pentru un loc în Parlamentul European de pe poziția nr 11. Este de părere că un cetățean interesat de viitorul României ar trebui să voteze PNL și nu vre-un alt partid din nenumăratele oferte politice existente pe piață.

„PSD și ALDE se află la marginea familiilor politice din care fac parte. PSD este partidul cu grupul parlamentar cel mai numeros din familia socialiștilor și cu toate acestea nu este săptămână în care mai marii grupului să nu le atragă atenția că nu mai au mult până vor fi excluși. Cam la fel este și cu cei de la ALDE care se află la ușa grupului. În grupul PPE sunt trei partide PNL, PMP și UDMR însă UDMR și PMP, după toate sondajele, abia vor trece pragul deci în cel mai fericit caz pot oferi PPE cel mult câte doi deputați. PNL va oferi între 8-10 parlamentari și vom deveni unul dintre primele 4- 5 partide membre ale PPE. Popularii Europeni vor avea cei mai mulți parlamentari europeni iar socialiștii au toate șansele teoretice ca să nu mai participe la constituirea viitoarei Comisii Europene. Cele mai mari șanse pentru președinția Comisiei Europene le are domnul Manfred Weber un om care cunoaște foarte bine situația din România cum știe foarte bine și domnul Timmermans ce face și ce gândesc Dăncilă și Dragnea. Deci nu văd de ce un român ar vota un alt partid în afară de cel care contează cu adevărat la Bruxelles și Strasbourg”, este de părere Vlad Nistor.

1 COMENTARIU

  1. La aceasta conferinta de presa s-au prezentat 3 perdanti ai acestor alegeri europarlamentare. Atat a putut sa faca Sebastian Paletuta zis Romanescu. Mai frumos este ca au inceput sa faca sedinte la sediul fostului PDL deoarece sediul de langa palat e pe cale sa le fie luat pentru neplata datoriilor imense ale PNL ( sa se retina, nu si PDL care avea 2 sedii proprii ). Pierde acest sediu ca si pe cel din Unirii Nord. De cand cu Paletuta presedinte, partidul se duce de tot pe apa sambetei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.