Candidatul USL la Consiliul Județean Buzău, senatorul Cristi Bîgiu, a declarat astăzi că va milita pentru cât mai multe candidaturi în județ pe liste comune și a precizat că din acest moment important este ca, dincolo de orgoliile și interesele personale ale unora, partidele care formează USL să se concentreze pe câștigarea alegerilor și scoaterea de la guvernare a puterii portocalii.
Liberalul Cristi Bîgiu s-a referit și la varianta lansată la finele săptămânii trecute de liderul PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, ca primarii USL din județ să recomande populației să voteze candidatul independent, în speță pe Victor Mocanu, și nu pe cel al Uniunii.
” Nu e posibil așa ceva, un primar nu-și poate risca funcția petru a aduce voturile către un candidat independent. USL e o construcție pentru oameni, nu e una pentru un singur om. Dacă sunt candidați care au optat să candideze independeți este povestea lor, multă lume nu mai crede în minuni dar asta e o altă poveste. Mulți trebuie să înțeleagă că nu avem electoratul în buzunarul nostru. Nu pot merge primarii să spună oamenilor cum să voteze, nu merge așa. E adevărat că sunt primari care au spus că în campanie vor vorbi doar de ei și de candidatul independent. E o mare greșeală. Important e să obținem votul politic, pe USL, la Buzău”, a spus marți Cristi Bîgiu.
La finele săptămânii trecute, președintele PSD Constantin Boșcodeală, a declarat că organizația județeană a partidului va susține candidatura independentă a lui Victor Mocanu și nu pe candidatul liberal al USL, senatorul Cristi Bîgiu. Boșcodeală a precizat atunci că îi va îndemna pe primarii PSD să recomande alegătorilor să voteze la primării candidatul USL iar la Consiliul Județean să-l sprijine pe candidatul independent, Victor Mocanu, nu pe cel al Uniunii Social Liberale.
De altfel astăzi, din nou, Mocanu a declarat că va candida pentru obținerea unui nou mandat, chiar dacă USL a stabilit să-l sprijine pe liberalul Cristi Bîgiu pentru șefia miniparlamentului buzoian, urmând ca mâine să vină cu noi precizări despre cum are de gând să procedeze de acum încolo, din postura de independent, așa cum își dorește să fie, numai pentru a obține un nou mandat în fruntea instituției în care se împart banii județului.

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.