Canicula provoacă neplăceri transportatorilor. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că, începând de vineri, de la ora 12.00, este interzisă circulaţia maşinilor mai mari de 7,5 tone pe drumurile naţionale şi sectoarele de autostradă din Buzău și din alte 19 județe, din cauza temperaturilor tropicale care se vor înregistra.
Astfel, începând de vineri, în intervalul 12.00 – 20.00, va fi interzisă circulaţia maşinilor mai mari de 7,5 tone pe drumurile naţionale şi sectoarele de autostradă din judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi şi Vrancea.
Deși vor fi restricții, vor putea fi, totuşi, efectuate transporturile de persoane, transporturile de animale vii şi de produse perisabile, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare şi cele poştale. De asemenea, vor putea să circule maşinile care fac transporturi de echipamente de prim ajutor, de carburanţi, cele destinate tractării vehiculelor avariate, dar şi transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate.
”Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere”, anunţă CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.