Consiliul Județean Buzău va plăti, într-o primă fază, suma de 96 000 de lei victimelor unui accident rutier produs pe un drum județean, în urmă cu 6 ani, după ce instanța a admis cererea victimelor și a obligat administratorul drumului să acorde despăgubirile solicitate.

Consilierii județeni au aprobat, joi, folosirea banilor proveniți din excedentul bugetar al anului trecut pentru achitarea despăgubirilor în valoare de 96 000 lei iar banii urmează să fie recuperați de la societatea care a câștigat contractul de întreținere a drumului și nu a semnalizat corespunzător gropile care au stat la baza producerii accidentului.

„Conform legislației, administratorul drumului suntem noi și noi răspundem pentru ce se întâmplă acolo dar responsabilitatea pentru incidentele ce se petrec pe perioada lucrărilor cade în sarcina constructorului. Persoana s-a adresat instanței și a obținut o hotărâre judecătorească pentru ca, ulterior, noi să recuperăm banii de la societatea respectivă. Noi, ca să nu aștepte omul, plătim și vom recupera ulterior banii fără a-i mai acționa în judecată”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

De altfel, între societatea care a câștigat contractul de întreținere a drumului județean pe care a avut loc accidentul, Liciu Con S.R.L., și Consiliul Județean, a fost semnată deja  o convenție prin care constructorul se obligă să ramburseze Consiliului Județean suma cu care va despăgubi victimele accidentului rutier.

„Noi am discutat deja cu responsabilii din Consiliul Județean și am semnat o convenție prin care ne angajăm să suportăm suma pe care Consiliul Județean Buzău o va acorda cu titlu de despăgubire victimelor accidentului rutier, conform hotărârii judecătorești în vigoare, în patru tranșe lunare. Pentru că noi nu puteam vira toată suma odată am ajuns la această înțelegere și noi vom achita în patru tranșe și vom plăti suplimentar Consiliului Județean dobânda legală aferentă acestei sume”, a declarat Vasilică Liciu,  proprietarul firmei care a contractat lucrările.

De menționat că societatea Liciu Con nu a efectuat lucrări în zona în care s-a produs accidentul ci a dat lucrarea sub antrepriză unei alte societăți, Seb Construct, controlata de deputatul, la acea vreme, Marian Ghiveciu, însă accidentul s-a produs în perioada situată între adjudecarea lucrării și semnarea contractului prin care lucrarea fost preluată de cealaltă societate.

Vom reveni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.