Este o mare onoare ca doi dintre parlamentarii PSD, membri ai Organizației Buzău, să fie nominalizați de către președintele Liviu Dragnea pentru a face parte din noul Guvern condus de Mihai Tudose, Guvern care a primit deja astăzi votul de învestitură din partea Parlamentului.
Deputatul Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău, va ocupa poziția de Viceprim – ministru și Lucian Romașcanu, președinte al Comisiei pentru cultură și media din Senat, va gestiona portofoliul de Ministru al culturii și identității naționale. Cele două propuneri au fost validate în unanimitate, miercuri, în ședința Comitetului Executiv Național.

„E un moment politic pe care viitorul îl va explica mai bine[…]. O să mă refer mai mult la partea economică. Sunt un om al cifrelor și pot să vă spun că România se află într-un moment economic bun. Ce ne lipsește este o creștere viguroasă a investițiilor și o creștere a veniturilor la buget. Pentru acest lucru îmi place să cred că am fost adus în fruntea acestui guvern. Vă asigur că nu există alte obiective în ceea ce mă privește decât implementarea programului de guvernare și recuperarea întârzierilor.” a declarat premierul Mihai Tudose înb discursul susținut în Plenul Parlamentului.

La rândul său, deputatul Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău, a declarat că atât el cât și Lucian Romașcanu vor continua să muncească onest și temeinic pentru comunitatea din care provin și vor fi aproape de cei care i-au ales.
”Aceste funcții vin la pachet cu speranțele românilor în stabilitate și într-un viitor mai bun.Trebuie să recuperăm cât mai repede întârzierile, astfel încât să ducem la îndeplinire aplicarea programului de guvernare votat în decembrie 2016. Suntem pregătiți să ne asumăm responsabilitatea și să mergem la Guvern pentru îndeplinirea acestor obiective”, a declarat Marcel Ciolacu.

De asemenea, și păreședintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a declarat joi că cooptarea celor doi parlamentari buzoieni în Cabinetul Tudose înseamnă o mare onoareși o recunoaștere pentru organizația județeană a PSD Buzău.

„Desemnarea lui Marcel Ciolacu pe funcția de vicepremier și a lui Lucian Romașcanu pe postul de Ministru al Culturii și Identității Naționale înseamnă enorm pentru Buzău. Înseamnă recunoștință față de județul Buzău, față de Organizația Județeană a PSD Buzău și indiferent ce crede lumea e o onoare că avem în premieră un vicepremier din Buzău. De asemenea tot o onoare este că avem și un portofoliu, cel de la Ministerul Culturii și Identității naționale. Asta înseamnă și multe responsabilități, ne ambiționează și asta înseamnă că și noi buzoienii putem să ne aducem contribuția ca România să se dezvolte normal și firesc, să aducem un plus pentru județul Buzău, pentru regiunea în care trăim./ Dar indiferent cine este în Guvernul României nu este Guvernul unui partid și așa cum vor fi ajutate organizațiile din toată țara așa vom fi și noi ajutați. Să nu credeți că dacă avem un ministru din Buzău înseamnă că fondurile vor veni aici. Nu este vorba de așa ceva. Vom avea alte avantaje că putem să apelăm să luam un sfat din punct de vere legislativ, anumite aprobări și așa mai departe”, a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.