Singurul om al străzii din comuna Vernești are din această săptămână o locuință nouă prin grija primarului Daniel Năstase, a consilierilor locali și a localnicilor, care au contribuit cu mâna de lucru la ridicarea clădirii.
Gheorghe Rățoi, un bărbat de 61 de ani din comuna Vernești, a trăit în ultimii zece ani în condiții greu de descris în cuvinte, într-o cămăruță care numai casă de locuit nu ziceai că e. Fără geamuri și curent electric și invadat de șobolani care îi mâncau și ultima bucată de pâine, Gheorghe Rățoi a atras atenția primarului comunei Vernești, Daniel Năstase, care s-a hotărât să-i dea o mână de ajutor și să îi construiască o locuință adevărată. La începutul verii, primarul i-a adus bătrânului un vagon de dormit pe care îl foloseau muncitorii sezonieri la muncile câmpului, i-a dărâmat coliba și i-a ridicat în loc o cameră nouă pentru ca bătrânul să nu mai petreacă încă o iarnă in frig și umezeală. Consiliul Local Vernești a alocat printr-o hotărâre 2.000 de lei pentru o parte din materialele cu care a fost ridicată camera, primarul a contribuit și el cu materiale de construcții pe care le avea prin gospodărie iar vecinii bătrânului i-au sărit în ajutor și timp de o vară au lucrat în timpul lor liber pentru ca Gheorghe Rățoi să aibă un acoperiș deasupra capului.
Într-un final, locuința a fost finalizată iar bătrânul s-a mutat în casă nouă după ce primarul a avut grijă să îi plătească branșamentul la rețeaua de electricitate iar până la sfârșitul săptămânii îi va construi și o sobă.
„Am construit o casă nouă pentru că bătrânul trăia în niște condiții greu de închipuit, o perioadă l-am ținut într-un vagon dormitor, acum l-am mutat în casă nouă și urmează ca zilele următoare să îi construim și o sobă. Cea mai mare contribuție au avut-o vecinii, cu mâna de lucru”, a declarat primarul Daniel Năstase.
Gheorghe Rățoi era până ieri singurul om al străzii din comuna Vernești, un om care cu greu poate trăi dintr-o pensie de 234 de lei. Boala de care suferă mu îl lasă să se deplaseze fără ajutorul a două cârje improvizate iar marea majoritate a banilor se duc pe medicamente.
„Mă simt bine în noua locuință, în cea dinainte nu se mai putea locui din cauza șobolanilor care mă invadaseră. Acum am o casă nouă iar domnul primar mi-a promis că în zilele următoare îmi va face și o sobă pentru că vine iarna”, a declarat Gheorghe Rățoi.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.