alunecrae teren 2
Concluzii surprinzătoare ale specialiștilor care au analizat fenomenul alunecărilor de teren produse recent în satul Lacuri, comuna Bisoca.
Potrivit acestora, casele care au fost distruse acum de o masivă alunecare de teren, au fost ridicate într-o zonă în care pământul a mai luat-o la vale, fenomenul fiind până în week-end când s-a produs nenorocirea, în stare latentă. Mai mult, casele au fost construite într-o zonă în care în sol este o cantitate importantă de sare și ghips, iar pătrunderea apei, practic, apariția procesului de disoluție, a lăsat în urmă spații libere care pot să permită acumularea apei subterane și gonflarea accentuată a argilelor.
Specialiștii susțin că există posibilitatea de stabilizare a terenului din satul Lacuri însă costurile ar fi imense, investiția nejustificându-se.
Între timp, cei 19 sinistrați din satul Lacuri au reușit să extragă cantități importante de materiale de construcții din casele distruse de alunecarea de teren. De asemenea, oamenii au reușit să recupereze animalele și hrana pentru acestea. Oamenii stau acolo la rude și în casele unor localnici care sunt plecați din zonă, neexistând posibilitatea de a mai locui la domiciliul lor. Practic, casele oamenilor, unele abia terminate, au fost distruse complet de alunecarea de teren, fiind puse la pământ ori pur și simplu surpate din temelii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.