Prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, la Limba și Literatura Română a fost susținută luni de toți absolvenții claselor a XII-a. La cel mai titrat liceu din oraș, Colegiul B. P. Hasdeu, părinții și profesorii i-au așteptat pe elevi cu sufletul la gură însă majoritatea acestora s-au declarat mulțumiți de subiectele primite și de modul cum le-au abordat.

„Nu a  fost nici mai ușor nici mai greu decât m-am așteptat. Am picat pe subiect. Am ales Arghezi și cred eu că am scris ce trebuie dar o sa vedem și rezultatul. Pentru mine a fost mult mai ușor decât la simulare dar poate și pentru că am învățat foarte bine. Mai departe vreau sa merg la Conservator, la Compoziție,  nu am nevoie de media la bac dar am vrut să învăț să termin cu bine”, a spus Dora Gaitanovici solista care a reprezentat cu cinste Buzăul în numeroase concursuri precuum Vocea României sau Cerbul de Aur.

„ A fost mai ușor decât m-am așteptat chiar dacă la subiectul 3 a picat poezie și toată lumea se aștepta  la ceva de genul epic sau dramatic. A picat poezie dar au fost doi poeți ușori și ne-am descurcat. După examenul de azi emoțiile sunt mai mici decât mă așteptam dar eu sper că am făcut bine. Româna era examenul de care mă temeam cel mai tare iar acum urmează matematica și fizica”, a spus Cătălin Dumitru șeful de promoție din acest an la Colegiul Național B. P. Hasdeu, elev admis deja la Oxford cu condiția să obțină la Bacalaureat media minim 9.

„Ne-a surprins la subiectul 3 ca a fost din nou Ion Barbu(care a fost și anul trecut) și Arghezi. Eu am ales Arghezi, subiectul 2 s-a cerut să comentam perspectiva narativă într-un text de Sadoveanu iar la subiectul 1 a fost un text despre junimea și consider că a fost OK. Mi se pare că a fost cam la același grad de dificultate cu simularea”, a spus Iulia Georgescu.

„Au fost niște subiecte nu foarte grele. Mă așteptam la un nivel de dificultate ceva mai ridicat. Am scris Bacovia la subiectul 3 că l-am învățat foarte bine, la subiectul 2  a trebuit prezentata perspectiva narativă a unui text iar la primul subiect am scris despre discursul în public și cum pregătim un discurs în public. Mai departe vreau sa dau la medicină și nu contează la admitere media la bac dar nu mă lăsa sufletul nici să iau o notă foarte mica”, a spus Miruna Botan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.