Ar fi util, pentru o situare cât mai exactă în România reală, un top al săracilor. Pe cel al bogaţilor îl avem, cu reactualizări zilnice, cu făţărnicii şi reality-show, ca un fel de miştou la adresa sărmanilor care se lasă hipnotizaţi de circul mediatic, să le mai treacă de foame. Iar conectarea la reality-miştoul ăsta e aproape totală. Şi în ultimul cătun, de cea mai nenorocită casă, atârnă o antenă satelit, prin care alunecă semnalele unor lumi din ce în ce mai rupte de lumea pe care o violentează.

Ar fi decent ca, pentru proiectele electorale din 2012 încolo, în poarta fiecărui astfel de sărman de top (dacă are poartă la bordei), nişte reprezentanţi ai societăţii civile, revoltaţi de cum îşi vinde săracul, votul pe-un galoş, să bată în cuie câte un mercurial, pe care să scrie: „Nu-ţi vinde ieftin votul. Fă-ţi întâi un calcul cu ce-ţi lipseşte. De exemplu: şcoala din sat, asistenţa socială, serviciile medicale, pământul din pârloagă, drumul din glod, banii de înmormântare, copiii goniţi prin străinătăţuri. Adună totalul şi vezi cine-ţi dă cât ai merita. Pune preţul corect pe sărăcia ta.”

Cum lucrurile utile şi decente sunt ozeneuri în lumea politică, rămâne omul decent să decidă cum se poate face util în faţa semenilor săi, prea mulţi la ananghie.

Citiţi Japonia de acasă/ Aflaţi în situaţii disperate, copiii din Cârligu Mare au nevoie de ajutor

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.