Afis centru

Centrul Cultural-Filantropic «Cuvioasa Parascheva» din Buzău invită elevii liceeni din județul Buzău la Programul anual de burse de studii, pe care îl oferim și dorim să-l popularizăm în toate liceele în care există preocuparea pentru dezvoltarea personală și profesională a elevilor excepționali, pentru crearea de oportunități de studiu, precum și pentru sustenabilitatea demersului didactic care girează performanțele acestora.
După aproape 9 ani de activitate, în care sute de tineri şi bătrâni, din Buzău şi nu numai, au beneficiat de diverse proiecte culturale şi acţiuni filantropice, oferite cu generozitate de Biserica „Cuvioasa Parascheva” şi de o mulţime de binefăcători din municipiul Buzău și din străinătate, Centrul Cultural Filantropic „Cuvioasa Parascheva” îşi reînnoieşte permanent oferta de programe, dezvoltând şi continuând totodată şi activităţile, de acum tradiţionale, destinate celor mai tinere vlăstare şi seniorilor județului nostru.
Printre realizările Centrului Cultural-Filantropic «Cuvioasa Parascheva» din Buzău, amintim programele de pregătire suplimentară gratuită pentru examenele de final ce ciclu – teste naționale și bacalaureat –, ateliere de exegeză biblică, de limbile engleză și franceză, programul de educație religioasă în colaborare cu Comunitatea din Taizé, Franța, parteneriatul de acțiune comunitară la Complexul de servicii comunitare nr.2 din Buzău, asistență juridică și asigurarea de mese calde zilnice, oferite bătrânilor din parohia cu același nume, atragerea de fonduri pentru construirea unei noi grădinițe în municipiul Buzău, toate oferite gratuit beneficiarilor noștri.
Începând cu 1 martie 2013, se va demara un nou program de susținere al celor mai merituoși elevi ai județului, pe care asociația creștin-ortodoxă, dorește să îi susțină financiar și spiritual, începând din anii de liceu și continuând chiar la universitate. Astfel, vom acorda burse de studiu în valoare de 100 de euro lunar, pentru 15 elevi care vor fi fost selectați după următoarele criterii:
– Media generală la studii în semestrul I și în anul precedent (începând cu clasa a VIII-a) să fie peste 9,00, iar media la purtare, 10. (copii foi matricole)
– Un dosar cu rezultatele unei anchete sociale, conform Legii 416/2001, efectuată de autorităţile locale pentru verificarea veridicităţii declaraţiilor de venit şi a celor referitoare la bunurile familiei;
– Un CV și un eseu de minim 250 de cuvinte în care elevul să-și exprime viziunea asupra viitorului său academic și profesional. Acestea vor fi urmate de un interviu.
– Copii de pe C.I. și ale diplomelor pentru performanțe (olimpiade, concursuri, proiecte) și distincțiile obținute în ultimii 2 ani;
– Patru recomandări: a dirigintelui, a profesorului de religie și a doi dintre profesorii de la clasă, care predau una dintre următoarele discipline: Limba română / Matematică / Informatică / Istorie / Limbi moderne / Disciplină de specialitate.
– Declarația pe proprie răspundere pentru autenticitatea documentelor depuse.
– Cerere tip.

Documentele vor fi așezate în ordine într-un dosar din plastic și depuse la secretariatul Seminarului Teologic Ortodox ”Chesarie Episcopul”, Aleea Episcopiei, nr. 1, Buzău (Luni-Vineri 9:00-15:00, telefon 0238 710 065), începând cu data de 01.03.2013 până pe 20 martie 2013.

Candidaturile vor fi jurizate de către profesori din principalele licee din Buzău și membri ai comunității locale, pentru asigurarea transparenței și a obiectivității. Întrucât website-ul Centrului se află în reconstrucție, rezultatele vor fi publicate pe pagina de Proiecte a Seminarului buzoian, www.seminarulteologicbuzau.ro/proiecte

Pentru detalii, consilierii educativi ai liceelor se pot adresa Pr. prof. Cristian Dima, la adresa de e-mail: proiecteseminar@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.