Noua maternitate de pe strada Victoriei va deveni funcțională până la finele anului 2013. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, la un post local de televiziune. Bîgiu a explicat care sunt cele două direcții de lucru pentru inaugurarea, în fapt, a noii maternități. Prima variantă este aceea a transformării maternității din Buzău într-o maternitate regională, ceea ce ar însemna în primul rând asigurarea dotării noii unități spitalicești de către Ministerul Sănătății. Investiția în acest caz ar putea ajunge, conform unui studiu existent, la aproape 9 milioane de euro, dar nu ar mai greva bugetul județului investiția căzând, exclusiv, în sarcina ministerului de resort.
Cea de-a doua variantă luată în calcul de conducerea Consiliului Județean este cea a contractării unui împrumut cu ajutorul căruia să se poată achiziționa marea majoritate a echipamentelor medicale și a mobilierului necesar pentru asigurarea fluxului medical.
O decizie în acest sens urmează să fie luată în săptămânile următoare, după finalizarea unei alte expertize care să stabilească în mod clar care sunt necesitățile pentru deschiderea noii maternități.
Președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, a explicat că în urma unor discuții avute cu reprezentanții unor societăți care se ocupă cu comercializarea de aparatură medicală, investiția necesară pentru asigurarea echipamentelor și a mobilierului necesar pentru utilarea noii maternități ar putea fi realizată și cu jumătate din suma stabilită în urma studiului deja existent.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.