Cezar PREDA si Raul FLORESCUr,
Cezar Preda îl amenință pe secretarul Consiliului Județean Buzău, Laurențiu Gavrilă, că îl va târî prin tribunale, pentru că împotriva sa ca face plângere penală cât de curând posibil. Preda a anunțat joi într-o conferință de presă că Gavrilă va fi acuzat de abuz în serviciu pe motiv că a încălcat legea în timpul valabilității ordonanței 55 privind migrația aleșilor locali.
Preda spune că Gavrilă este vinovat și va trebui să răspundă pentru că ar fi trimis la Prefectură a doua opțiune a consilierilor județeni care au migrat în timpul ordonanței.
Este vorba despre doi consilieri judeţeni care iniţial au semnat pentru rămânerea în PDL, iar ulterior au optat pentru Partidul Social Democrat, Gavrilă trimițând la Prefectură a doua opțiune a celor în cauză, respectiv Eliza Panait și Eduard Rotaru.
„Îl voi anunţa pe domnul secretar al Consiliului Judeţean că îl vom da în judecată pentru abuz în serviciu
În același context, Cezar Preda a declarat că PDL a pierdut în timpul ordonanței 55 un număr de 10 primari si 105 consilieri din județul Buzău.
”Toate mandatele de consilieri vor reveni PDL. Vom face acțiunile în instanță pentru recâștigarea acestor mandate. Vom încerca să susținem ca traseiștii să-și piardă mandatele”, a mai spus Cezar Preda.
Curtea Constituţională a decis, miercuri, că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 55/2014 privind migraţia aleşilor locali este neconstituţională, fiind admisă astfel sesizarea parlamentarilor PNL. Parlamentul va trebui să reglementeze, printr-o lege de respingere, măsurile cu privire la efectele juridice produse în perioada în care OUG 55/2014 a fost aplicabilă, respectiv ce se va întâmpla cu mandatele aleşilor locali care au migrat la alte partide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.