Deputatul PDL Buzău, Cezar Preda, este pornit pe conducerea Poliției Buzău, despre care a declarat duminică, la ieșirea de la vot, că este ”mână în mână cu infractorii”, cu cei care ”vor să fraudeze votul”. Democrat liberalul buzoian a precizat că a venit la urne cu gândul că se va produce o schimbare, dar s-a declarat extreme de contrariat și de mâhnit de faptul că POliția ar fraterniza cu ”golanii” care au de gând să vicieze procesul electoral.

”Am votat pentru viitor și nu pentru prezent. Aici în Buzău însă după cum am văzut că se desfășoară campania nu e nici o șansă să mergem spre viitor. La Valea Râmnicului am avut mită electorală, dar Poliția e mână în mână cu infractorii, n-avem nici o speranță, trebuie să ne gândim pentru copiii, pentru nepoții nostril și nu pentru golanii care au pus mâna pe județul ăsta și care mituiesc electoral, șanteazeă și  deși sunt condamnați penal, poliția îi înțelege . Vreau să le reamintesc că am mai schimabt un comandat care era mână în mână cu cei care vroiau să fraudeze votul, s-a dovedit însă că nici cel de acum nu are nici o reținere să fie mână în mână cu infractorii. Eu nu-mi mai pun nici o speranță că oamenii vor realiza ce pericol îi paște dând orașul și județul pe mâna unor vagabonzi. Am venit însă la vot așa cum o fac din 1990 încoace”, a declarat la ieșirea de la urne deputatul PDL Cezar Preda.

La Valea Râmnicului, PDL a reclamat Poliției că un localnic a primit din partea unui bărbat un ziar de campanie în care era o bancnotă de 50 de lei cu recomandarea de a vota candidatul PSD la Primăria comunei.  Potrivit democrat liberalilor, cel care ar fi dat mita electorală ar fi social democratul Gabi Enciu, care a refuzat până acum să aibă o reactive vis a vis de aceste acuzații.

Reprezentanții Poliției susțin că în acest caz au fost audiate mai multe persoane, fără a preciza însă dacă una dintre ele este social democratul arătat cu degetul de către PDL că ar fi împărțit bani, înainte de vot, în localitatea Valea Râmnicului. Vis a vis de atacul lansat de Cezar Preda, comanda IPJ s-a ferit să aibă un punct de vedere.

 

”Imediat după ce au fost primite, sesizările de pe raza comunei Valea Râmnicului au fost înregistrate şi au fost declanşate activităţile ce se impun în astfel de cazuri. Având în vedere natura aspectelor semnalate, a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „coruperea alegătorilor”. Au fost audiate mai multe persoane iar cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Sărat. Referitor la celelalte declaraţii ale domnului deputat, nu comentăm”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisar șef Florina Crucianu.

La alegerile locale din 2012, şeful Poliţiei Buzău de la acea vreme, comisar-șef Ion Marin a fost schimbat chiar în noaptea de dinaintea votului fiind acuzat la acea vreme că ar fi refuzat sa ia atitudine fața de sesizările privind o eventuală fraudă în alegerile pentru funcția de șef al Consiliului Județean Buzău.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.