Turn Palatul Comunal
Încă un funcționar din cadrul Primăriei Buzău a fost reținut marți noapte în urma audierii a 13 angajați de la Direcția Economică, în total fiind reținute 5 persoane între care directorul Direcției, Ion Gegea și șefi de servicii.
Potrivit anchetatorilor, cea de-a cincea persoană reținută se numește George Bunea și este funcţionar în cadrul Serviciului Urmărire ,Executare ,Colectare Creanţe Fiscale Persoane Fizice. După ce procurorii au emis mandat de reținere pe numele său, Bunea a fost dus în arestul IPJ Buzău.
Alți patru funcţionari publici din Primăria Buzău au fost reţinuţi în urma audierilor de la sediul DIICOT, unde marţi dimineaţă au fost aduşi 13 funcţionari împotriva cărora a fost începută urmărirea penală pentru constituire de grup infracţional organizat, fraudă informatică şi abuz în serviciu.
Directorul Direcţiei Economice din Primăria Buzău, Ion Gegea, a fost reţinut, marţi seară, după ce a fost audiat la sediul DIICOT Buzău în dosarul în care 13 funcţionari sunt urmăriţi penal pentru constituire de grup infracţional organizat, fraudă informatică şi abuz în serviciu. De asemenea, au fost reţinuţi Cătălin Liviu Boaru, şeful Serviciului Urmărire, Executare şi Colectare Creanţe Fiscale din cadrul Direcţiei Economice a Primăriei Buzău, referentul Nicoleta Angelica Lung şi Virgil Toşu, şeful Serviciului Urmărire, Executare şi Colectare Creanţe fiscale, Persoane fizice.
„În urma efectuării constatării pe marginea documentelor ridicate la percheziţiile realizate pe 22 octombrie la sediul Primăriei Buzău, s-a făcut constatarea parţială pe baza unui număr de 14 agenţi economici dintr-un total de 50 suspicionaţi, precum şi a dosarelor privind amenzile contravenţionale pentru mai multe persoane fizice, am putut declanşa audierea mai multor funcţionari publici cu funcţii de conducere şi execuţie. Avem chemaţi la audieri 13 funcţionari publici, faptele sunt constatate în urma analizei documentelor şi vizează mai mulţi şefi de servicii, subalterni, dar şi pe directorul Direcţiei Economice. Ei au încălcat cu bună ştiintă atribuţiile de serviciu, s-au constituit într-un grup organizat, pe perioada 2010-2015, au efectuat acte contrar atribuţiilor de serviciu, nu au urmărit, colectat şi încasat debitele cu titlu de impozite şi taxe pentru mai multe firme controlate de oameni de afaceri, aflaţi în relaţii de rudenie cu persoane din conducerea Primăriei Buzău sau apropiaţi ai acestora”, declara procurorul Nicolae Petroşel, de la DIICOT Buzău.
Potrivit sursei citate, aceşti agenţi economici nu au plătit niciun ban mai bine de cinci ani, cu titlu de impozite, şi nici nu s-a aplicat vreo formă de executare silită a acestora, iar în sistem au fost operate mai multe modificări care au dus la ştergerea acestor debite.
„Pentru o serie de agenţi economici care aveau debite s-au emis certificate de atestare fiscală în baza cărora s-a câştigat o licitaţie pentru un traseu de transport în comun la Consiliul Local Buzău. În plus, un număr de 114 amenzi contravenţionale ale persoanelor fizice au fost clasate în baza unor menţiuni false în sistemul informatic, menţiuni însemnând hotărâri judecătoreşti nereale sau transferări ale debitelor în alte localităţi, de asemenea, nereale”, mai declara procurorul Nicolae Petroşel.
Procurorii DIICOT au extins urmărirea penală faţă de mai mulţi funcţionari cu funcţii de conducere şi execuţie din Primăria Buzău, după percheziţiile făcute la sediul instituţiei la sfârşitul lui octombrie, ei fiind acuzaţi de constituire de grup infracţional, fraudă informatică şi abuz în serviciu, potrivit unui comunicat transmis, marţi, de DIICOT.
Astfel, în perioada 2010-2015, în Primăria Buzău s-a constituit un grup infracţional organizat format din mai mulţi funcţionari publici „care activau în cadrul compartimentelor de colectare, urmărire şi executare a creanţelor persoanelor fizice şi juridice”.
Prejudiciul produs bugetului de stat este de 3.135.454,76 lei, din care 36.595 de lei reprezintă amenzi şterse nelegal din sistemul informatic şi 3.098.859,77 lei, creanţe fiscale datorate bugetului local al municipiului Buzău şi de stat, neurmărite, neîncasate şi neexecutate silit.

3 COMENTARII

  1. […] Încă un funcționar din cadrul Primăriei Buzău a fost reținut marți noapte în urma audierii a 13 angajați de la Direcția Economică, în total fiind reținute 5 persoane între care directorul Direcției, Ion Gegea și șefi de servicii. Potrivit anchetatorilor, cea de-a cincea persoană reținută se numește George Bunea și este funcţionar în cadrul Serviciului Urmărire ,Executare ,Colectare Creanţe Fiscale Persoane Fizice. După ce procurorii au emis mandat de reținere pe numele său, Bunea a fost dus în arestul IPJ Buzău. Alți patru funcţionari publici din Primăria Buzău au fost reţinuţi în urma audierilor de la sediul DIICOT, unde marţi dimineaţă au Sursă știre […]

  2. […] Încă un funcționar din cadrul Primăriei Buzău a fost reținut marți noapte în urma audierii a 13 angajați de la Direcția Economică, în total fiind reținute 5 persoane între care directorul Direcției, Ion Gegea și șefi de servicii. Potrivit anchetatorilor, cea de-a cincea persoană reținută se numește George Bunea și este funcţionar în cadrul Serviciului Urmărire ,Executare ,Colectare Creanţe Fiscale Persoane Fizice. După ce procurorii au emis mandat de reținere pe numele său, Bunea a fost dus în arestul IPJ Buzău. Alți patru funcţionari publici din Primăria Buzău au fost reţinuţi în urma audierilor de la sediul DIICOT, unde marţi dimineaţă au …mai multe stiri […]

  3. Sa fie „stransi cu usa” si sa marturiseasca implicarea „sefului” fara de care nu cred ca faceau ei un asa dezmatz… iar banii sa ii vedem recuperati si sa se asfalteze cateva strazi din oras(cu capacele de canalizare la nivel)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.