UPDATE: Procurorii cer arest preventiv pentru directorul Direcției Economice, Ion Gegea. Totodată, se cere arest preventiv petru George Bunea, funcţionar în cadrul Serviciului Urmărire, Executare, Colectare Creanţe Persoane fizice.
UPDATE: Audierea lui Virgil Toșu în fața magistraților a luat sfârșit. Toșu a ieșit din sala de judecată înlăcrimat, și-a îmbrățișat fiul după care a plecat însoțit de avocat. Potrivit unor surse, Virgil Toșu ar fi colaborat cu anchetatorii.
Procurorii cer în cazul său arest la domiciliu

UPDATE: A expirat ordonanța de reținere a referentului Angelica Lung, care a părăsit arestul POliției. SE pare că în cazul său, procurorii nu ar face nici o propunere de arest sau altă măsură preventivă.

UPDATE: Procurorii cer arest la domiciliu pentru Virgil Toșu, șeful Serviciului Urmărire-Executare Persoane Fizice. Acesta se pare că și-ar fi recunoscut faptele la audierile de la DIICOT, însă prejudiciul care i se impută nu ar fi foarte mare.

UPDATE: Audierea în fața magistraților de la TRibunalul Buzău a lui Bogdan Neamu și a lui Cătălin Liviu Boaru s-au finalizat. La finalul ședinței, Boaru a declarat că nu este vinovat iar dacă lucrurile de care vorbesc procurorii s-au întâmplat la Direcția Economică sunt reale, atunci ele au fgost făcute fără știrea sa. În ambele cazuri, instanța a rămas în pronunțare.

Procurorii cer arestarea preventivă a lui Cătălin Boaru, șef al Biroului Executări Silite Persoane Juridice din cadrul Primăriei Buzău. Boaru se află la ora postării acestei știri în sala de judecată a Tribunalului Buzău, unde magistrații analizează cazul și cererea procurorilor, la final urmând a decide dacă funcționarul din Primărie va fi cercetat în libertate ori de după gratii.
Tot la Tribunal se află și un alt funcționar din Direcția Economică a Primăriei Buzău. Este vorba despre Bogdan Neamu, pentru care procurorii cer arest la domiciliu. Neamu nu a fost reținut marți, întrucât procurorii nu au considerat necesară o astfel de măsură. El lucrează la Serviciul Urmărire, Executare şi Colectare Creanţe Fiscale Persoane Juridice.
În cursul zilei de miercuri şi alţi funcţionari din Direcția Economică a Primăriei Buzău vor ajunge în instanţă.

Marți, în urma unor audieri maraton la DIICOT Buzău, cinci persoane au fost reținute: directorul Direcţiei Economice din Primăria Buzău, Ion Gegea, Cătălin Liviu Boaru, şeful Serviciului Urmărire, Executare şi Colectare Creanţe Fiscale din cadrul Direcţiei Economice a Primăriei Buzău, referentul Nicoleta Angelica Lung şi Virgil Toşu, şeful Serviciului Urmărire, Executare şi Colectare Creanţe fiscale, Persoane fizice.

„În urma efectuării constatării pe marginea documentelor ridicate la percheziţiile realizate pe 22 octombrie la sediul Primăriei Buzău, s-a făcut constatarea parţială pe baza unui număr de 14 agenţi economici dintr-un total de 50 suspicionaţi, precum şi a dosarelor privind amenzile contravenţionale pentru mai multe persoane fizice, am putut declanşa audierea mai multor funcţionari publici cu funcţii de conducere şi execuţie. Avem chemaţi la audieri 13 funcţionari publici, faptele sunt constatate în urma analizei documentelor şi vizează mai mulţi şefi de servicii, subalterni, dar şi pe directorul Direcţiei Economice. Ei au încălcat cu bună ştiintă atribuţiile de serviciu, s-au constituit într-un grup organizat, pe perioada 2010-2015, au efectuat acte contrar atribuţiilor de serviciu, nu au urmărit, colectat şi încasat debitele cu titlu de impozite şi taxe pentru mai multe firme controlate de oameni de afaceri, aflaţi în relaţii de rudenie cu persoane din conducerea Primăriei Buzău sau apropiaţi ai acestora”, declara procurorul Nicolae Petroşel, de la DIICOT Buzău.

Potrivit sursei citate, aceşti agenţi economici nu au plătit niciun ban mai bine de cinci ani, cu titlu de impozite, şi nici nu s-a aplicat vreo formă de executare silită a acestora, iar în sistem au fost operate mai multe modificări care au dus la ştergerea acestor debite.

„Pentru o serie de agenţi economici care aveau debite s-au emis certificate de atestare fiscală în baza cărora s-a câştigat o licitaţie pentru un traseu de transport în comun la Consiliul Local Buzău. În plus, un număr de 114 amenzi contravenţionale ale persoanelor fizice au fost clasate în baza unor menţiuni false în sistemul informatic, menţiuni însemnând hotărâri judecătoreşti nereale sau transferări ale debitelor în alte localităţi, de asemenea, nereale”, mai declara procurorul Nicolae Petroşel.

Procurorii DIICOT au extins urmărirea penală faţă de mai mulţi funcţionari cu funcţii de conducere şi execuţie din Primăria Buzău, după percheziţiile făcute la sediul instituţiei la sfârşitul lui octombrie, ei fiind acuzaţi de constituire de grup infracţional, fraudă informatică şi abuz în serviciu, potrivit unui comunicat transmis, marţi, de DIICOT.

Astfel, în perioada 2010-2015, în Primăria Buzău s-a constituit un grup infracţional organizat format din mai mulţi funcţionari publici „care activau în cadrul compartimentelor de colectare, urmărire şi executare a creanţelor persoanelor fizice şi juridice”.

Prejudiciul produs bugetului de stat este de 3.135.454,76 lei, din care 36.595 de lei reprezintă amenzi şterse nelegal din sistemul informatic şi 3.098.859,77 lei, creanţe fiscale datorate bugetului local al municipiului Buzău şi de stat, neurmărite, neîncasate şi neexecutate silit.

2 COMENTARII

  1. […] Procurorii cer arestarea preventivă a lui Cătălin Boaru, șef al Biroului Executări Silite Persoane Juridice din cadrul Primăriei Buzău. Boaru se află la ora postării acestei știri în sala de judecată a Tribunalului Buzău, unde magistrații analizează cazul și cererea procurorilor, la final urmând a decide dacă funcționarul din Primărie va fi cercetat în libertate ori de după gratii. Tot la Tribunal se află și un alt funcționar din Direcția Economică a Primăriei Buzău. Este vorba despre Bogdan Neamu, pentru care procurorii cer arest la domiciliu. Neagu nu a fost reținut marți, întrucât procurorii nu au considerat necesară o astfel de Sursă știre […]

  2. […] Procurorii cer arestarea preventivă a lui Cătălin Boaru, șef al Biroului Executări Silite Persoane Juridice din cadrul Primăriei Buzău. Boaru se află la ora postării acestei știri în sala de judecată a Tribunalului Buzău, unde magistrații analizează cazul și cererea procurorilor, la final urmând a decide dacă funcționarul din Primărie va fi cercetat în libertate ori de după gratii. Tot la Tribunal se află și un alt funcționar din Direcția Economică a Primăriei Buzău. Este vorba despre Bogdan Neamu, pentru care procurorii cer arest la domiciliu. Neagu nu a fost reținut marți, întrucât procurorii nu au considerat necesară o astfel de …mai multe stiri […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.