Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România, parte din Cineworld Group, va continua să se extindă şi va lansa, în acest an, patru noi multiplexuri, în Bucureşti, Timişoara, Piatra-Neamţ și Buzău.
La Buzău, cel mai probabil, noile săli de cinema vor fi amplasate în centrul comercial Aurora Mall.
În 2015, Cinema City a inaugurat 5 noi multiplexuri, în Bucureşti şi Constanţa (fiecare cuprinzând şi câte o sală 4DX), precum şi la Deva, Drobeta-Turnu-Severin şi Suceava, investiţia totală (realizată în cadrul parteneriatelor cu dezvoltatorii centrelor comerciale) ridicându-se la aproximativ 27 de milioane de euro. După acest an-record, compania plănuieşte alte patru lansări în 2016, în Bucureşti, Timişoara, Buzău şi Piatra-Neamţ.
Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România, parte din Cineworld Group, al doilea mare operator de cinematografe din Europa, şi-a consolidat anul trecut poziţia de lider de piaţă în România ca număr de cinematografe, număr de bilete vândute şi inovaţii în tehnologia din domeniu. În prezent, Cinema City deţine 22 de cinematografe şi 198 de săli în întreaga ţară.
Totodată, în 2015, Cinema City România şi-a consolidat poziţia şi în interiorul grupului din care face parte şi a urcat pe locul al treilea în reţeaua Cineworld, după Regatul Unit şi Polonia, depăşind Ungaria ca număr de cinematografe şi săli, fiind urmată de Cehia, Israel, Bulgaria şi Slovacia.
Multiplexurile Cinema City România cuprind numai săli complet digitalizate, sunt dotate cu tehnologie modernă şi se ridică la standardele cinematografelor din marile capitale ale lumii, precizează compania.
Totodată, în 2016, Cinema City România îi aşteaptă pe iubitorii de film cu tehnologii IMAX şi 4DX şi cu cele mai noi şi variate producţii cinematografice, între care se numără: „Star Wars: Rogue One”, „Captain America: Civil War”, „Batman v Superman: Dawn of Justice”, „X-Men Apocalypse”, „Deadpool”, „The Hateful Eight”, „Alice Through The Looking Glass”, „The Jungle Book”, „Zootropolis” şi „Finding Dory”.
La finalul lunii iulie 2015, Cinema City a lansat cel de-al 19-lea multiplex, la Constanţa. Amenajat în urma unei investiţii totale de 6,5 milioane de euro, acesta include şi o sală 4DX, a doua de acest fel din ţară. Cinematograful de la City Park Mall din Constanţa dispune de 10 săli, cu un număr total de 1.687 de locuri.
La sfârşitul lunii septembrie 2015, Cinema City a deschis multiplexul cu numărul 20, la Deva. Noul multiplex din Shopping City Deva dispune de 6 săli, complet digitalizate, care însumează 1.087 de locuri. Investiţia totală într-un astfel de multiplex se situează, în general, în jurul sumei de 4-5 milioane de euro.
A urmat, la finalul lui octombrie, inaugurarea multiplexului cu numărul 21, la Drobeta-Turnu-Severin. Cinematograful din Severin Shopping Center dispune de 6 săli (dintre care 5 sunt 3D, iar una este 2D), însumând un număr total de 939 de locuri.
Ultima lansare din 2015 a avut loc la Suceava, unde Cinema City a deschis, în noiembrie, în Iulius Mall Suceava, multiplexul cu numărul 22 din lanţ, prevăzut cu 8 săli (dintre care 6 sunt 3D, iar două sunt 2D) şi peste 1.300 de locuri.

4 COMENTARII

  1. […] Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România, parte din Cineworld Group, va continua să se extindă şi va lansa, în acest an, patru noi multiplexuri, în Bucureşti, Timişoara, Piatra-Neamţ și Buzău. La Buzău, cel mai probabil, noile săli de cinema vor fi amplasate în centrul comercial Aurora Mall. În 2015, Cinema City a inaugurat 5 noi multiplexuri, în Bucureşti şi Constanţa (fiecare cuprinzând şi câte o sală 4DX), precum şi la Deva, Drobeta-Turnu-Severin şi Suceava, investiţia totală (realizată în cadrul parteneriatelor cu dezvoltatorii centrelor comerciale) ridicându-se la aproximativ 27 de milioane de euro. După acest an-record, compania plănuieşte alte Sursă știre […]

  2. Sper sa pateasca ceva sa nu mai deschida. Sper sa nu dea faliment Cinema Dacia. Cinema City sunt niste escroci care nu respecta drepturile persoanelor cu dizabilitati. in loc sa acorde gratuitate le face o reducere amarata de 1 leu

  3. eu stiam ca se va deschide ‘HAPPY CINEMA’ la GALLERIA MALL’… VOI STITI ALTCEVA??? … CA SPATII PT CINEMA S-AU ANUNTAT LA ‘GALLERIA’ SPECIAL PT ACEASTA ACTIVITATE DE CAND SE CONSTRUIA MALL-UL…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.