Localnicii din comuna Mărăcineni care au rămas de luni fără posibilitatea de a face naveta cu autobuzele Trans Bus sau cu microbuzele maxi-taxi care circulau din municipiu până la Mătești sunt hotărâți să iasă în stradă și să blocheze circulația dacă autoritățile nu ajung la un acord pentru a debloca situația.
Primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru, împreună cu viceprimarul Fănică Bârlă, cu prefectul George Sava și cu secretarul județului, Laurențiu Gavrilă, discută luni, la orele prânzului pentru identificarea unei situații de intrare în legalitate, astfel încât microbuzele și autobuzele Trans Bus să poată circula până la Mătești, așa cum au făcut-o în ultimii 7 ani.
„Dacă astăzi nu se rezolvă situația și nu se revine la circulația autobuzelor, noi vom pune afișe în toate stațiile de autobuz și mâine(nr. marți) vom ieși în stradă și vom bloca drumul. Vom permite bineînțeles circulația autoturismelor și a celorlalte autovehicule, însă nu vom mai permite circulația mijloacelor de transport în comun care merg sau se întorc de pe Valea Slănicului. Nu este normal să rămânem fără mijloace de transport pentru că avem serviciu, copii care fac naveta iar operatorul care are traseu până la Lopătari refuză să oprească la Mărăcineni” a spus unul dintre protestatarii adunați în fața Primăriei Mărăcineni.
La nemulțumirile localnicilor se adaugă și prețul biletului care pe cursa care operează pe traseul Buzău-Lopătari este de 3,5 lei până la Mărăcineni, față de 1,5 lei, cât era pe autobuzele Trans Bus sau 2 lei pe maxi-taxi.
De luni dimineață, circulația microbuzelor maxi-taxi de pe traseul 2M și a autobuzelor Trans Bus de pe traseul 2 nu a mai fost permisă decât până la podul de la Mărăcineni. Autoritățile au luat această decizie pentru că DJ 203 K, drumul pe care circulau mijloacele de transport urbane, este unul județean iar mașinile respective nu au licență de transport pe tronsoanele de interes județean.

Citește și Lovitură grea pentru navetiștii din Mărăcineni și Săpoca după ce microbuzele de transport urban nu mai au voie să circule până la Mătești

3 COMENTARII

  1. […] Microbuzele de tip maxi taxi care mergeau pe traseul 2M nu mai au voie să iasă din oraș. Motivul îl constituie lipsa licenței de transport pentru drumurile județene, licență care nu a fost solicitată la Consiliul Județean. Problema trenează de ani buni, însă acum autoritățile au decis să pună piciorul în prag și să nu mai permită microbuzelor de oraș să meargă până la Mătești mai ales că traseul respectiv este atribuit unui alt operator de transport care efectuează curse pe DJ 203K între Buzău și Lopătari. Conform transportatorilor, decizia ar afecta nu doar microbuzele ci și autobuzele Trans Bus care circulă pe traseul 2. Ca și microbuzele, acestea nu ar avea licență de transport pe drumurile județene și practic nu ar avea voie să circule mai departe de oraș. Mai mult, prețul biletelor de autobuz este menținut la valoarea de 1,5 lei datorită subvenției pe care societatea o primește de la Primăria Buzău, subvenție de care ar trebui să beneficieze locuitorii municipiului și nu cei din comunele adiacente. Cum o astfel de situație ar nemulțumi mulți călători care fac naveta din comunele Mărăcineni și Săpoca, rămâne de văzut dacă până la urmă legea se va pune în practică sau totul va funcționa la mica înțelegere, așa cum se întâmplă de mai bine de 7 ani, cu acordul tacit al autorităților. Citește și Localnicii din Mărăcineni amenință cu blocarea șoselei dacă autoritățile nu dau drumul la au… […]

  2. […] Localnicii din comuna Mărăcineni care au rămas de luni fără posibilitatea de a face naveta cu autobuzele Trans Bus sau cu microbuzele maxi-taxi care circulau din municipiu până la Mătești sunt hotărâți să iasă în stradă și să blocheze circulația dacă autoritățile nu ajung la un acord pentru a debloca situația. Primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru, împreună cu viceprimarul Fănică Bârlă, cu prefectul și cu secretarul județului Laurențiu Gavrilă discută la oră publicării acestei știri pentru identificarea unei situații de intrare în legalitate astfel încât microbuzele și autobuzele Trans Bus să poată circula până la Mătești așa cum au făcut-o în Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.