Spitalul Județean Buzău se confruntă cu o criză acută de specialiști, în unele secții, soarta bolnavilor stând în mâinile unui singur medic. O astfel de situație se întâlnește în Secția de Oncologie, unde există un singur specialist cu normă întreagă, un al doilea având jumătate de normă.

”Sunt specialități care riscă să închidă unele secții, se întîmplă în spitalele mici, dar și în spitalele mari. La Oncologie, în Spitalul Județean Buzău, un doctor e cu normă întreagă, altul cu jumătate de normă. În orice moment există risc, oricând putem avea probleme la secțiile cu puțini medici, dar sperăm să-i menținem măcar pe cei pe care-i avem, dacă nu reușim să aducem alții noi. Din trei în trei luni, scoatem posturile de medici la concurs, mergem la București, discutăm cu alte spitale pentru a găsi variante”, a declarat luni managerul Spitalului Județean Buzău, ec. Claudiu Damian.

În afara secției de Oncologie, o lipsă acută de medici se întâlnește și la Unitatea de Primiri Urgențe. Aici, ar fi nevoie de 10 urgentiști, însă sunt doar 4, dintre care doi sunt cu jumătate de normă. Cum pe zi sunt circa 180-200 de prezentări la UPU, e clar că volumul de lucru este extrem de mare, ceea ce poate ridica îndoieli asupra calității actului medical de care au parte pacienții consultați pe bandă rulantă.

”Încercăm din răsputeri să găsim medici, dar din păcate, nu izbutim. Trebuie să găsim medici prin orice mijloace pentru a le oferi pacienților un act medical cum trebuie”, a adăugat managerul Damian.

Sursa citată a adăugat că deși unele secții se confruntă cu o criză gravă de specialiști, în acest moment, Spitalul Județean Buzău numără cei mai mulți doctori din 2000 încoace.

1 COMENTARIU

  1. […] ”Sunt specialități care riscă să închidă unele secții, se întîmplă în spitalele mici, dar și în spitalele mari. La Oncologie, în Spitalul Județean Buzău, un doctor e cu normă întreagă, altul cu jumătate de normă. În orice moment există risc, oricând putem avea probleme la secțiile cu puțini medici, Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.