După ani de căutări și discuții, o parte din Spitalul Brătianu își va găsi, în sfârșit, o destinație. În mai puțin de un an de zile, aici va lua ființă centrul de zi pentru copii cu dizabilități, ”Dumbrava minunată”. Înființarea noului obiectiv care urmărește îmbunătățirea serviciilor sociale din județ își propune reabilitarea, modernizarea, echiparea clădirii şi dotarea unui centru multifuncţional pentru oferirea de servicii specializate copiilor cu diverse probleme de sănătate.

Astfel, de la sfârșitul lunii aprilie 2012 când este programată deschiderea unității,  săptămânal, 30 de copii vor beneficia de servicii de recuperare prin programe de kinetoterapie, logopedie, ludoterapie, meloterapie sau terapie multisenzorială.

Pe lângă ei, o grupă de 8 copii cu dizabilități neuropsihice, 2 grupe de câte 8 copii pentru micuții cu sindrom Down și 2 grupe de cate 8 copii diagnosticați cu autism vor beneficia de servicii în sistem centru de zi.

Până la inaugurarea noului centru, angajații din cadrul DGASPC vor urma cursuri speciale de pregătire pentru a putea desfășura activități cu copii autiști. În prezent, la Buzău sunt peste 270 de copii diagnosticați cu autism care nu beneficiază, la nivel județean, de un loc unde să poată primi asistență de specialitate.

Valoarea totală a proiectului demarat la finalul lunii trecute este de aproape 2, 5 milioane de lei, bani proveniți din fonduri europene iar termenul de finalizare al investiției aprilie 2012.

Ciprian STERIAN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.