Ion Japie si Nicolae Enache

Tot azi, medicul psihiatru Nicolae Enache de la Spitalul de Neuropsihiatrie pentru copii şi adolescenţi din Buzău spune că legea prevede clar că pacienţii cu probleme psihice grave „pot fi contenţionaţi”, susţinând că aceasta este în avantajul pacienţilor cu astfel de probleme, care se pot autoaccidenta.
Preşedintele Colegiului Medicilor Buzău, Ion Japie, şi Nicolae Enache, şeful Secţiei de Neuropsiahitrie a Spitalului de Neuropsihiatrie pentru copii şi adolescenţi din Buzău şi membru al Colegiului Medicilor Buzău, au susţinut, marţi, o conferinţă de presă comună în cazul copiilor instituţionalizaţi internaţi în secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean care erau legaţi cu feşe de pat.

Cei doi reprezentanţi ai Colegiului Medicilor Buzău au susţinut că în acest caz a fost aplicată legea, care prevede că pacienţii cu probleme psihice grave „pot fi contenţionaţi”, astfel încât „să nu îşi facă singuri rău”. „Un copil cu probleme psihice grave poate să îşi facă rău singur. Legea permite ca aceşti pacienţi să fie contenţionaţi pentru că există riscul să îşi smulgă perfuzia sau să îşi facă singuri rău Legea prevede că în stare de agitaţie orice pacient internat cu astfel de probleme poate fi contenţionat în avantajul lui”, a susţinut medicul psihiatru Nicolae Enache.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.