Laurentiu PANTAZI

Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție a transmis astăzi că trei cadre medicale din Spitalul Județean Buzău au fost audiate până acum în cazul copiilor fără aparținători, internați în secția de pediatrie, care au fost legați de mâini și de picioare de zăbrele paturilor.
Comandantul Poliției Buzău, comisar șef Laurențiu Pantazi, a precizat că polițiștii s-au sesizat din oficiu în cazul copiilor legați de mâini și de picioare în secția de pediatrie a spitalului buzoian și au dispus verificări pentru a se afla dacă se întrunesc condițiile întocmirii unui dosar penal pentru infracțiunea de rele tratamente aplicate minorului.
„Polițiștii s-au sesizat din oficiu demarând cercetări privind existența sau inexistența elementelor constitutive de rele tratamente aplicate minorului. Cercetările sunt în curs iar apoi rezultatele se vor înainta Parchetului. Până acum au fost audiate trei persoane din rândul cadrelor medicale ale spitalului”, a declarat Laurențiu Pantazi.
Sursa citată a refuzat să ofere detalii despre calitatea celor audiați dar și despre identitatea acestora.
”La acest moment discutăm de persoane care fac parte din personalul spitalului având în vedere că cercetarea e în fază incipientă e greu să dăm calități și nume de persoane. Suntem în curs de a clarifica răspunderea fiecăruia în funcție de fișa postului. Sesizările din mas media au constituit punctul de pornire al anchetei iar din imagini așa cum am putut observa putem discuta despre existenta sau inexistenta unei asemenea infracțiuni, de rele tratamente aplicate minorului” a mai spus Pantazi.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.