Comuna Berca este afectată de noi alunecări de teren. Trei podeţe peste râul Sărăţel, în localitatea Joseni, au suferit stricăciuni din cauza apei mari şi a aluviunilor. Totodată, pe Drumul Judeţean 203 L, s-a produs o nouă alunecare de teren iar acum drumul ce duce spre mănăstirea din zonă este surpat în două locuri. Traficul se desfăşoară extrem de anevoios, pe un singur sens.
O echipă de specialişti de la ISU şi Consiliul Judeţean se află în zonă şi împreună cu autorităţile din comuna Berca lucrează pentru evaluarea pagubelor și identificarea unor soluții, pentru ca pământul să nu o ia din nou la vale iar oamenii să rămână izolaţi.
În ultima săptămână, la Buzău, s-au produs numeroase alunecări de teren în cinci comune: Berca, Scorțoasa, Mânzãleşti, Calvini, Chiojdu dar şi în oraşul Pătîrlagele. În toate aceste localitãţi, cãile de acces cãtre satele mai îndepãrtate de centrul comunelor sunt cele afectate de alunecãri de teren. Ce este şi mai grav este că alunecările nu se vor opri aici. Specialiştii estimează că alunecări de teren se vor mai produce până luna viitoare.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.