Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu” a organizat, cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău, ediţia a patra a concursului de istorie,  „1 Decembrie – Ziua Naţională a României”, adresat elevilor din instituţiile de învăţământ preuniversitar din judeţul Buzău.

Din cei 40 de elevi din 11 colegii naţionale, licee şi grupuri şcolare din Pătârlagele, Râmnicu Sărat şi Buzău, care au concurat, de această dată, individual au fost desemnați 6 câștigători. Concursul, desfăşurat în data de 24 noiembrie la sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, a avut două probe: un chestionar cuprinzând 10 întrebări şi un eseu.

Subiectele au fost stabilite din istoria românilor între anii 1821 şi 1947, având ca bibliografie, lucrarea regretatului profesor Florin Constantiniu, „O istorie sinceră a poporului român”.

Juriul, format din locotenent colonel doctor Florin Şperlea – redactor şef la Observatorul Militar, profesor Mihaela Alexandru – inspector de specialitate la Inspectoratul Şcolar Judeţean – Buzău, profesor Sorin Turturică – muzeograf la Muzeul Naţional al Aviaţiei Române și istoric doctor Manuel Stănescu, în urma evaluării lucrărilor, a stabilit următorii câştigători:

Locul I – Alina Mădălina Moise, de la Colegiul Naţional „B.P. Hasdeu” din Buzău, cu nota 10 și felicitările juriului, locul II – Simona Ferentz tot de la Colegiul Naţional „B.P. Hasdeu” și locul III – Cosmin Gheorghe de la Seminarul Teologic „Chesarie Episcopul” din Buzău.

Cele trei menţiuni au fost obţinute de Ionuţ Neagu de la Liceul Teoretic „Radu Vlădescu” din Pătârlagele, Cristi Georgian Cucu de la Colegiul Naţional „B.P. Hasdeu” şi IARU Francisco Daniel de la Seminarul Teologic „Chesarie Episcopul”.

Elevii şi profesorii îndrumători au primit diplome de participare, numărul 12 al revistei fundaţiei – „Străjer în calea furtunilor” şi cărţi de specialitate, oferite de Fundaţia „General Ştefan Guşă”.

Premiilevor fi înmânate în cadru festiv, în timpul manifestărilor ce se vor desfăşura cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, la 1 Decembrie, începând cu ora 10.00, pe platoul din faţa Prefecturii Buzău.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.