Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, împreună cu reprezentanţi ai I.T.R.S.V. Focşani şi I.T.M. Buzău, au efectuat controale la partidele de vânătoare organizate pe fondurile de vânătoare din zonele Scutelnici, Amara, Ştiubei şi Oreavu.
Echipele mixte au realizat, cu această ocazie, şi instruirea vânătorilor participanţi cu privire la respectarea prevederilor legale atât pe linia deţinerii şi folosirii armelor şi muniţiilor, cât şi pe linia sănătăţii şi securităţii în muncă.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, dintre care două de către poliţişti pentru contravenţii la Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic (nr. 407/2006), două au fost aplicate de către reprezentanţii I.T.M. pentru nerespectarea Legii securităţii şi sănătăţii în muncă (nr. 319/2006) şi una de către reprezentanţii I.T.R.S.V. Focşani.
Totodată, având în vedere neregulile constatate pe linie de securitatea muncii, în vederea preîntâmpinării unor evenimente negative, s-a luat măsura întreruperii partidei de vânătoare organizată pe fondul de la Scutelnici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.