Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” va intra, curând, în administrarea Consiliului Județean. Aleșii județeni au aprobat, astăzi, solicitarea pe care administrația județului urmează să o transmită către Agenția Națională de Sport și Tineret. De altfel, discuțiile între reprezentanții Consiliului Județean Buzău și ANST au fost demarate în urmă cu ceva vreme iar reprezentanții acesteia și-au dat deja acordul verbal pentru ca sala sporturilor din municipiu să intre în administrarea autorităților județene care să poată investi în repararea ei.
„Am luat această decizie când am văzut că la Buzău se pot organiza diverse competiții la nivel național și internațional. Sala este într-o stare pe care o știm cu toții și vrem ca echipele, de orice fel, să poată veni la Buzău să-și desfășoare meciuri și competiții europene la un standard foarte ridicat. Am avut discuții prelungite cu ANST dar până la urmă dumnealor au fost de acord să predea sala către Consiliul Județean. Sperăm să îi schimbăm fața și în curând, la Buzău, cu adevărat să se poată desfășura competiții deosebit de bine și cu profesionalism”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Cristinel Romanescu.
Deocamdată conducerea Consiliului Județean Buzău nu și-a făcut un plan cât ar urma să investească în reamenajarea sălii dar, după ce ea va fi preluată cu acte în regulă va fi demarat un studiu de fezabilitate pentru a se putea stabili cu exactitate ce lucrări sunt necesare și sumele ce vor fi cheltuite pentru realizarea lucrărilor
„Trebuie întâi să ne fie atribuită după care va fi făcut un studiu de fezabilitate și în funcție de ce se poate face din banii disponibili în bugetul Consiliului Județean vom demara și lucrările. Primele lucrări ar fi necesare la vestiare, toalete, pardoseala, căldura și ventilația”, a perecizat vicepreședintele Consiliului Județean Cristinel Romanescu.
Prin preluarea sălii sporturilor Direcția Județeană de Sport și Tineret Buzău rămâne fără una din cele mai importante surse de venit iar veștile pentru următoarea perioadă nu sunt deloc îmbucurătoare. Se aude că și taberele aflate acum în administrarea direcțiilor județene vor intra în administrarea administrațiilor locale de pe teritoriul cărora se află și atunci veniturile proprii ale DJST vor fi apropape inexistente.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.