Consilierii județeni au aprobat, miercuri, în ședință extraordinară, utilizarea în anul 2016 a excedentului anual al bugetului propriu al judeţului Buzău rezultat la finele anului 2015 în sumă de 9.000 000 de lei. Suma fusese prevăzută în bugetul pe 2016 al Consiliului Județean Buzău însă ședință convocată miercuri a avut rolul de a defalca suma totală pe două capitole distincte, respectiv investiții și dotare.

Astfel, 26 din consilierii județeni care au luat parte la ședința convocată imediat după minivacanța de Paște au hotărât ca suma de 5.000 000 să fie folosită pentru reabilitare structurală și funcţională a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, modernizarea și extinderea blocului operator și a Unității de Primire Urgențe iar restul de 4.000 000 să fie folosită pentru dotarea noii maternități de pe strada Victoriei cu echipamente medicale si nemedicale.

„Trebuia să facem această ședință pentru că deși noi, Consiliul județean am alocat această sumă la începutul anului 2016  Trezoreria ne-a cerut să defalcăm această sumă ce era pentru investiții și ce era pentru aparatură. Am stabilit, așadar, 5 milioane pentru investiții și 4 milioane din care o să achităm aparatura cu care a fost dotată noua maternitate care, cel mai probabil, în câteva zile își va primi primele paciente”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.