Comuna Cochirleanca nu are noroc de secretar. După ce în urmă cu un an, fostul secretar al comunei a falsificat documentele privind hotărâri ale Consiliului Local privind închirierea islazului comunal pentru care primarul, Ilie Nicolae, a fost trimis în judecată, nici noul secretar promovat temporar pe funcție nu s-a dovedit a fi o alegere prea inspirată.
Pentru că s-a hotărât să candideze pentru funcția de primar din partea PNL, Nicolae Stancu, a recurs la o serie de practici nu tocmai legale pentru a arunca o lumină nefavorabilă asupra actualului Executiv al Primăriei Cochirleanca.
Mai concret, noul secretar, Nicolae Stancu, a decis să ia acasă mai multe adeverințe de venit ale beneficiarilor de ajutor social pentru ca aceștia din urmă să nu își poată încasa banii cuveniți iar primarul să fie pus într-o situație cel puțin delicată într-un an electoral. Dispariția documentelor a fost însă sesizată de către o angajată a Biroului de Asistență Socială iar hoțul a fost identificat rapid.

Nicolae Stancu surprins de sistemul de monitorizare


Pentru că a fost prins de val, Nicolae Stancu nu s-a mai gândit că birourile Primăriei Cochirleanca sunt monitorizate video și astfel mărturia faptelor sale a rămas imprimată în sistemul de stocare a datelor, dându-l de gol.
Prins cu mâța în sac, secretarul a fost nevoit să aducă înapoi documentele sustrase iar viceprimarul comunei i-a solicitat printr-o notă internă să își explice gestul. Cel care se visează deja primar al comunei nici nu a vrut să audă de acest lucru și așa se face că nici în ziua de azi nu a venit cu precizări care să îi justifice gestul. Din această cauză, conducerea Primăriei intenționează să-i facă plângere penală.
Surse din rândul angajaților Primăriei spun că individul ar fi declarat că a recurs la acest gest pentru că o parte a beneficiarilor de ajutor social nu ar fi răspuns la apelul său pentru a-l ajuta la lucrările pe care le-ar fi avut de executat în propria gospodărie, la tăiat de vie.
Acum, secretarul devenit candidat a fost nevoit să se suspende din funcție pe perioada campaniei electorale iar Primăria din Cochirleanca s-a văzut pusă în situația de a angaja un nou secretar care să se ocupe de problemele legate de legalitatea hotărârilor de consiliul local. Asta cel puțin până când procesul în care au fost trimiși în judecată primarul și fosta secretară a comunei, deținătoarea de drept a postului, va ajunge la final.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.