Consilierii locali municipali au votat, marți, bugetul Primăriei Buzău un buget care își propune, conform primarului Constantin Toma, învestiții de 10 milioane de euro în acest an. Primarul a explicat că deși în aparență bugetul pare mai mic el este practic la fel și are la bază încasările din anul 2016.

„Este doar o aparență că bugetul este mai mic pentru că nu au mai fost trecute facturile pe care școlile le plăteau Politiei Locale. Veniturile sunt tot alea pentru ca nu ai voie să folosești alte venituri. Dacă anul asta vom reuși sa strângem mai mulți bani atunci bugetul va fi mai mare. Bugetul putea fi mai mare dacă Compania de Apă iși plătea dividendele. Nu au vrut, cum nu vor să o facă nici anul asta. În bugetul pe care și l-au propus nu vor. Ei ar trebui sa își plătească dividendele aici după care noi să ducem banii peste 5 zile într-un cont de dezvoltare. Ne-ar fi ajutat pentru că dacă bugetul era mai mare puteam să ne și împrumutăm mai mult”, a explicat primarul Constantin Toma.

Totodată, primarul Constantin Toma a explicat că cei mai mulți bani din bugetul pe 2017 se duc  în investiții și salarii  și a precizat că speră că anul 2017 să fie primul an al renașterii buzoiene.

„Cei mai mulți bani 10 milioane de euro merg  pe investiții, după care cei mai mulți bani merg în salarii pentru că am rămas și cu poliția locală care a fost în pază la școli. Investiții sunt vreo 20 de priorități. Sper să fie primul an al renașterii buzoiene”, a declarat primarul Constantin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.