Consilieri PDL
Consilierii județeni reuniți, joi, în ședința ordinară a lunii octombrie nu au ajuns nici de această dată la un acord privind deschiderea Muzeului Județean Buzău. Disputa politică dintre PSD pe de o parte și ACL pe de altă parte a continuat cu un nou episod în timp ce aproape 300 de elevi ai Școlii Populare de Artă nu mai au din această săptămână unde să învețe după ce societatea de la care aveau închiriat un spațiu are alte planuri cu respectivele birouri.
Proiectul care avea nevoie de o majoritate calificată a fost respins la un vot distanță după ce aleșii PDL și PP-DD prezenți la ședință s-au abținut, consilierii liberali au lipsit în bloc de la ședință iar consilierul PSD Adrian Petre s-a abținut de la vot din motive de incompatibilitate.

Pentru prima dată în fața consilierilor județeni au venit, joi, profesori îndrumători ai elevilor de la Școala Populară de Artă, directorul Teatrului „ G. Ciprian” și directorul interimar al Muzeului Județean. Aceștia au explicat, fiecare în parte, de ce ar fi important pentru instituțiile care le reprezintă să se mute practic în casa proaspăt renovată cu fonduri europene însă demersul acestora a fost mai degrabă plictisitor pentru cei 5 consilieri ai PDL care nu au pus prea mare preț pe spusele acestora.

Liderul grupului PDL, Raul Florescu și-a motivat decizia de se abține de la vot prin faptul că „nu dorește ca prin votul său să gireze eventuale nereguli care l-ar putea aduce în fața DNA” dar și că refuză să voteze proiectul pentru că „deși a fost inaugurată de câțiva ani noua Maternitate nu este nici astăzi funcțională”.
Solicitat să explice care este legătura dintre maternitate și muzeul județean sau să identifice care ar fi neregulile pentru care ar putea intra in atenția DNA, Florescu a refuzat să dea un răspuns clar. Mai mult, consilierul democrat liberal a declarat ca aducerea profesorilor și directorilor de instituții în fața aleșilor județeni ar fi de fapt o „tentativă de mineriadă”.

“Astăzi aţi asistat la o încercare de mineriadă care a fost orchestrată, inclusiv de angajaţi ai CJ care-şi au copii la această Şcoală Populară de Artă. Ştiu dar nu vreau să nominalizez cine a orchestrat“, a declarat consilierul PDL, Raul Florescu.

La rândul său președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu a declarant la finalul ședinței că în spatele voturilor consilierilor opoziției nu stau decât motive politice și că aceștia uită de ce au fost trimiși de electorat în deliberativul județean.

“Ieri în şedinţa de comisie, domnul Bădulescu(nr. consilierul PNL Dorin Bădulescu)a spus că nu votează pentru că așa “îl pedepsesc pe Bîgiu“. Nu ştiu cine se crede domnul Bădulescu de poate să pedepsească dar credeţi-mă că nu mă pedepseşte pe mine, este vorba doar despre comunitate. Este uşor să ne ascundem în spatele vorbelor şi să spunem ce eforturi depunem noi pentru binele comunităţii când ne întâlnim cu oamenii şi acum să voteze împotrivă. Îmi pare rău că aleșii PNL nu s-au prezentat la această şedinţă ți că cei de la PDL şi ai PP-DD au votat împotrivă“, a declarat Cristi Bîgiu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.