Consilierul independent Constantin Ionescu a depus la secretariatul Trans Bus o interpelare prin care solicită conducerii societății să precizeze dacă și cum a achiziționat două autobuze second-hand destinate transportului public de călători.

Solicitarea lui Constantin Ionescu vine după ce în presa locală au apărut date despre achiziționarea a două autobuze second-hand destinate transportului pe ruta preorășenească Buzău-Mătești.
Constantin Ionescu, care a fost și viceprimar al municipiului Buzău până în anul 2008 și care a participat la achiziția celei mai mari părți din autobuzele cu care societatea de transport din municipiu își desfășoară activitatea spune că vrea să afle astfel dacă au fost respectate toate procedurile legale de achiziție.
„Știu cam ce înseamnă o astfel de achiziție și cam câte documente trebuie făcute. Cred că este normal să știm dacă toți pașii legali au fost respectați, dacă autobuzele achiziționate corespund normelor de trafic, siguranță și de poluare, care a fost sursa de finanțare sau dacă avem de a face cu o nouă afacere Mitsubishi”, a declarat consilierul municipal Constantin Ionescu pentru Observatorul Buzoian.

Iată mai jos interpelarea adresată de consilierul Constantin Ionescu:

CATRE

S.C. TRANSBUS S.A. BUZAU

– In atentia d-lui Director General

Urmare a informatiilor aparute in presa cu privire la achizitia a 2(doua) autobuze pentru transportul public de calatori, in baza Legii 544/2001, art.6, va rog sa prezentati urmatoarele documente si explicatii cu privire la achizitia acestora dupa cum urmeaza:
1. Aprobarile si pasii legali care au stat la baza achizitiei autobuzelor (consiliul local, consiliul de administratie etc.);
2. Firma de unde au fost achizitionate, pretul de achizitie si contractul de achizitie;
3. Forma de plata si procedurile legale de finantare a achizitiei acestora, precum si aprobarile din buget;
4. Capacitatile tehnice a celor doua autobuze (norma de poluare, data fabricatiei, parcurs efectiv pana la aceasta data, facilitati persoane handicap, consum combustibil la 100 de km, conditii de confort, etc.);
5. Contractul de service si garantie ale celor doua autobuze (perioada de garantie, componente in garantie , clauze privind garantia);
6. Sursa de finantare ce a stat la baza achizitiei acestora.

Cu respect, 31.10.2016

Constantin IONESCU – consilier local independent

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.