Raul FLORESCU si Cezar PREDA
Consilierul Județean Raul Florescu acuză nereguli grave la reabilitarea cu fonduri europene a Muzeului Județean. După o cercetare personală,consilierul județean Raul Florescu a prezentat, joi, în fața presei, concluziile la care a ajuns privind atât reabilitarea clădirii Muzeului Județean cât și dotarea sa cu mobilier. Conform alesului județean, lucrări de o calitate îndoielnică ar fi fost realizate la infrastructura clădirii, la tencuielile interioare și exterioare, la dotările interioare și la amenajări care ar fi făcute din materiale de proastă calitate.
Consilierul liberal are de obiectat și în ceea ce privește sistemul de protecție împotriva incendiilor dar și în ceea ce privește modul de alimentare cu apă a clădirii proaspăt renovată, care nu ar permite ”intervenții pe tronsoane în caz de avarie”.
Conform lui Florescu, într-o mare neregulă se află și contractul de mobilarea Muzeului Județean cu mobilier specific. Licitația în valoare de 2.177.000 lei (aproape 500.000 euro), a fost atribuită fără a se respecta cerințele caietului de sarcini și fără a se ține cont de experiența firmelor participante. Pentru ca la final să se constate că mobilierul nu este confecționat din materialele solicitate în caietul de sarcini.
„Atribuirea acestei licitații s-a făcut cu foarte multe suspiciuni cheltuindu-se sume imense pe aceste vitrine și mobilier de expunere neconforme sută la sută cu caietul de sarcini. Mobilierul în cauză nu corespunde cerințelor caietului de sarcini. Materialul din care este confecționat nu pare a fi MDF/ZF (0 FORM ALDEHIDE), ci, mai degrabă din PAL de slabă calitate, vopsit cu trafaletul, nicidecum cu substanțe care sunt inerte și stabile din punct de vedere chimic, așa cum cere în mod expres caietul de sarcini. Nu există structură de rezistență interioară a acestor vitrine, din oțel sau aluminiu, așa cum prevede caietul de sarcini. în România nu există nici un producător de MDF/ZF, ci numai de MDF/LOW, astfel încât este necesară prezentarea do¬cumentației de proveniență a materialului prelucrat. La partea de etanșare nu s-au folosit garnituri și silicon inert din punct de vedere chimic, care să asigure totodată un nivel de etanșare pentru a reduce la minim pătrunderea aerului, a prafului și a altor particule dăunătoare, în interiorul vitrinelor. Toleranța admisă conform caietului de sarcini este de +/-1 mm, în raport cu dimensiunile din desenul tehnic. Îmbinările elementelor nu sunt nici pe departe așa cum cere caietul de sarcini”, a declarat consilierul Raul Florescu.
Ca urmare a celor constatate, Florescu a decis după consultarea cu șeful său de partid să ceară Curții de Conturi, Poliției, respectiv Direcției Naționale Anticorupție, să efectueze investigații și expertize la toate lucrările iar funcționarii din Consiliul Județean Buzău care au lucrat pentru implementarea acestui proiect să își dea demisia. Consilierul județean liberal este de părere că atât din banii utilizați pentru finalizarea proiectului, respectiv 38.374.940,32 lei cât și din cei folosiți pentru dotarea cu mobilier, respectiv 2.177.000 lei, s-ar fi sifonat mai bine de jumătate.

5 COMENTARII

  1. Mai intai indrumati-l pe consilier sa puna mana pe carte. Nu orice carte : phttp://www.librarie.net/p/34701/Indreptar-ortografic-ortoepic-morfologic-punctuatie-limbii-romane-Gheorghe-Constantinescu-Dobridor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.