Reprezentanţii LPF Liga II s-au întâlnit, joi, la cunoscuta pensiune ,,Casa cu tei” din staţiunea buzoiană, Sărata Monteoru, unde au discutat mai multe probleme printre care şi cea privind drepturile de televizare. Toţi cei aflaţi la întrunire au fost nevoiţi să aştepte şi sosirea preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu însoţit de secretarul general Gheorghe Chivorchian, aceştia întârziind mai bine de jumătate de oră din cauza unui ambuteiaj. La această adunare au participat reprezentanţii a 20 de echipe deoarece cei de la Şoimii Pâncota, UTA Bătrâna Doamnă, F.C. Baia Mare, Olimpia Satu Mare, Metalul Reşiţa, Gaz Metan Mediaş, ,,U” Cluj şi F.C. Bihor nu au onorat invitaţia iar dintre cele 16 cluburi afiliate la LPF Liga II au fost prezente 13. Primul care a luat cuvântul a fost şeful F.R.F. care, ironic, a spus ca ,,această întâlnire are tentă de picnic şi mai lipsesc grătarul, micii şi berea”, fiindcă în opinia sa ar fi trebuit organizată o masă rotundă. În replică, preşedintele LPF Liga II, Aurel Braşoveanu a ţinut să precizeze că ,,nu am venit aici să bem un şpriţ ci să discutăm anumite probleme ale echipelor din eşalonul secund în special convenţia dintre LPF Liga II şi F.R.F. privind organizarea meciurilor de către forul pe care îl conduc ”.
Referitor la drepturile de televizare, Braşoveanu a declarat:
,,Am primit un răspuns evaziv din partea celor de la televiziune. Este o capcană pe care o întind reprezentanţii Digi TV. deoarece odată organizată liga secundă, într-o serie, nu mai putem da înapoi iar abia atunci se va discuta suma. Agreăm însă idea ca drepturile TV. ale echipelor să fie negociate de către F.R.F., care este cel mai bun negociator”.
Altfel, termenul de înscriere al echipelor în eşalonul secund este 20 iulie, dată după care va avea loc următoarea întrunire a LPF Liga II.
Pentru afilierea la forul condus de Aurel Braşoveanu, celelalte cluburi o mai pot face până pe 30 iunie.
După întrunire, participanţii au rămas să servească masa, meniul incluzând în primul rând renumiţii cârnaţi de Pleşcoi şi babic, bucate stropite cu un şpriţ de vară.

Adrian SOARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.