Consiliul Județean a demarat, luni, controale privind legalitatea transportului în judeţ

1
837

Biroul de Transport din cadrul Consiliului Județean cu sprijinul Serviciului Rutier al IPJ Buzău și cu Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au demarat, de luni, o acțiune de verificare a legalității transportului rutier pe rutele interjudețene. În zorii zilei, reprezentanții celor trei instituții au trecut la verificări asupra transportatorilor care aduc zi de zi muncitorii din comunele județului la muncă în oraș iar neregulile au curs cu duiumul.
Fie că numărul de călători îmbarcați era mai mare decât cel pe care transportatorii aveau dreptul să îi transporte, fie că nu au existat toate documentele necesare la bordul autobuzelor sau microbuzelor controlate sau că autovehiculele nu corespundeau din punct de vedere tehnic, toate au fost notate și sancționate de factorii responsabili.
„ Biroul de Transport din cadrul Consiliului Județean Buzău împreună cu Serviciul Rutier din cadrul IPJ și ISCTR au început un plan de acțiune privind reducerea accidentelor rutiere și legalitatea transportului de persoane regulat și special. Începând de azi(nr luni 6 martie) până pe 30 iunie vor fi verificați toți operatorii de transport, toate zonele, dacă se respectă orarul , dacă sunt persoane în picioare iar cei de la ISCTR vor verifica tehnic mijloacele de transport”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Adrian Petre.
Printre cele mai întâlnite nereguli constatate de oamenii legii au fost lipsa documentelor de transport, neinscripționarea mașinilor și numărul de călători mai mare decât capacitatea înscrisă în certificatul de înmatriculare.
„Astăzi am organizat o acțiune pentru combaterea neregulilor în transportul rutier de persoane. Cu ocazia controalelor s-a constatat lipsa documentelor originale deși legea prevede altceva, unele autobuze nu au placuțe de traseu și nu sunt inscripționate cu numele operatorului de transport, iar la unele sunt transportate persoane în plus față de capacitatea autovehiculelor. De asemenea colegii de la ISCTR au constatat și anumite nereguli tehnice la unele din mașinile controlate”, a declarat Cosmin Ichim de la IPJ Buzău.
Și chiar dacă prima acțiune de control din acest an demarată de Consiliul Județean a avut loc în zorii zilei, în plasa polițiștilor au picat și șoferi care s-au urcat băuți la volan. Este vorba de un bărbat care conducea un autobuz aparținând Ministerului Apărării Naționale și care transporta la locul de muncă mai mulți angajați ai unei unități militare din județ. Acesta a fost oprit pentru control iar la testarea cu aparatul Drager a reieșit că bărbatul consumase băuturi alcoolice înainte de a pleca în cursă. Conform testării bărbatul avea o alcoolemie de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat fapt pentru care polițiștii nu l-au mai lăsat să urce la volan și i-au cerut să ia legătura cu unitatea militară la care era angajat pentru a trimite un alt șofer.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.