Vicepremierul Sevil Shhaideh le-a recomandat primarilor comunelor buzoiene să renunțe la ideea proiectelor ce vizează parcuri, baze sportive sau stadioane și să întocmească proiecte care au ca scop asigurarea serviciilor de bază pentru populație. Reprezentantul Guvernului a mai spus că proiectele care au ca scop alimentarea cu apă, canalizarea sau refacerea drumurilor sunt de preferat față de construirea unei baze sportive într-o comună fără copii sau a unor stadioane în pantă așa cum au mai fost cazuri.

„Am rugat toate autortățile șă își prioritizeze investițiile, să ne asigurăm că beneficiem de serviciile de bază. Am rugat ca, de exemplu, între o alimentare cu apă, o canalizare și o bază sportivă, să se concentreze pe apă, canalizare, drumuri și mai puțin pe baze sportive acolo unde nu sunt copii sau pe stadioane în pantă cum au mai fost cazuri”, a declarat Sevil Shhaideh.

Totodată Shhaideh a explicat că prioritate la proiectele finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală vor avea comunele cu un număr redus de locuitori care nu pot îndeplini criteriile de eligibilitate la proiectele cu finanțare europeană.

„PNDL este programul cel mai popular din programul de Guvernare fiind un program multianual. Conform programului de Guvernare prioritare vor fi asigurarea serviciilor de baza, alimentari cu apă, canalizare, drumuri. Avem în vedere realizarea a 5000 de obiective noi la nivel național cele ce nu pot fi asigurate din fonduri europene pentru că exista UAT-uri care nu sunt eligibile în programele susținute de fonduri europene pentru că nu au minim 2.000 de locuitori și PNDL va susține cu prioritate aceste UAT-uri”, a declarat oficialul guvernamental.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.