Neînțelegerile dintre Primăria municipiului Buzău, Compania de Apă și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008” trebuie să înceteze și toată lumea trebuie să se concentreze pe atragerea fondurilor europene. A spus-o clar vicepremierul Sevil Shhaideh la vizita desfășurată sâmbătă la Buzău, unde a luat act de neînțelegerile existente în plan local. Shhaideh a transmis tuturor celor implicați că TREBUIE să treacă peste toate neînțelegerile, să se concentreze pe investițiile care vor să le introducă la finanțare și să păstreze intactă Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008”.

„Eu cred că pericolul de a pierde fondurile europene nu există. Cred, totuşi, că fondurile europene sunt la dispoziţie, beneficiarul este Compania de Apă prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008”, eu cred că orice neînţelegere sau diferend care există între acţionarul majoritar, care este Primăria municipiului Buzău, Compania de Apă şi ADI, se vor soluţiona şi cred că interesul este al tuturor să acceseze fondurile şi să rezolve tot ce este problemă de apă şi canalizare.
Am rugat, în schimb, toate autorităţile locale să se concentreze pe investiţiile pe care doresc să le depună spre finanţare, dar să nu cumva să iasă vreo autoritate din ADI şi să pună în pericol proiectul care se află astăzi în finanţare la infrastructura mare“, a declarat Sevil Shhaideh după întâlnirea cu șefii Unităților Administrativ Teritoriale din Buzău.

Județul Buzău a pierdut în exercițiul financiar european anterior o investiție de aproape 40 de milioane de euro după ce mai multe unități administrativ teritoriale în frunte cu municipiile Buzău ș i Râmnicu Sărat s-au retras din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară care urma să implementeze un proiect privind realizarea unui masterplan integrat de gestionare a deșeurilor în județul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.