Consiliul Județean a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea clădirii fostului Spital „I.C. Brătianu”

0
249

Consiliul Județean a semnat, luni, contractul de finanțare pentru reabilitarea cu fonduri europene a clădirii fostului Spital „I.C. Brătianu” și transformarea sa în Centru Muzeal.

Proiectul, care va fi finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 Axa prioritară 5 Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabiă a patrimoniului cultural, are o valoare de aproximativ 4 milioane de euro din care contribuția Consiliului Județean Buzău va fi de doar 2 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile la care se vor adăuga cheltuielile neeligibile.

Proiectul se va întinde pe o durată de maxim  4 ani începând de la data semnării cererii de finanțare iar la final pe locul fostului spital ORL va lua naștere o secție exterioară a Muzeului Județean cu numele de Centrul Muzeal „I.C. Brătianu”.

Conform proiectului, Consiliul Județean are obligația de a menține destinația de muzeu a clădirii ce urmează a fiu reabilitată cu fonduri europene pe o perioadă de 5 ani, timp în care va trebui să îndeplinească o serie de sarcini impuse prin proiect.

Odată cu clădirea care este monument istoric  și curtea obiectivului va trece printr-un amplu proces de modernizare și restaurare.

Potrivit președintelui Coniliului Județean, Petre Emanoil Neagu, licitația pentru proiectare și execuția lucrărilor de reabilitarea a clădirii situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu va demara în cel mai scurt timp, echipa de proiect având deja cea mai mare parte a materialelor pregatite astfel că, cel mai probabil, la începutul anului viitor vor demara și lucrările de rafacere a obiectivului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.