Demisă printr-un ordin semnat de un secretar de stat din Ministerul Educației, inspectorul general al ISJ Buzău, Florina Stoian, spune că a contestat ordinul și că se va adresa instanței pentru a-și găsi dreptatea, considerând că motivele invocate de oficialii de la București nu sunt de natură a demite un inspector cu postul câștigat prin concurs.

„Am fost deja la avocați. Toți inspectorii din țară care am fost demiși astfel vom face același lucru, am trimis o contestație la minister și vom depune la Curtea de Apel București o solicitare pentru suspendarea ordinului pe motivele prezentate. Este dreptul meu să mă apăr, vedem ce va spune instanța. Se vede graba cu care a fost făcut acest ordin pentru că toți au aceleași vini”, a declarat inspectorul general al ISJ Buzău, Florina Stoian.

Șefa învățământului buzoian a explicat că printre motivele care i se impută în ordinul de revocare din funcție se află nepublicarea pe site a declarațiilor de avere, netrimiterea la minister a unui raport privind starea învățământului pe anul anterior, raport care se face, de obicei, în luna septembrie, și un raport de audit intern care trebuia înregistrat la minister în 20 iulie și care a fost înregistrat abia pe 26 iulie pentru că în perioada 12-21 iulie, Florina Stoian s-a aflat în concediu medical.

De asemenea, inspectorul general al IȘJ spune că nu poate considera că demiterea sa este una politică, chiar dacă este membru PNL iar la putere este PSD.

„Nu pot să cred că demiterea este una politică mai ales că printre cei demiși se află și oameni cu funcții importante în partidul de guvernământ. În plus, nimeni niciodată nu mi-a spus că ar avea ceva împotriva mea. Din contră, am colaborat foarte bine cu președintele CJ, cu Prefectura, care au fost foarte receptivi la toate solicitările noastre” a mai spus Florina Stoian.

Și ca și cum ordinul care a pus-o pe liber pe actuala șefă a învățământului buzoian nu ar fi fost suficient, luni, din faxul ISJ a mai ieșit o adresă din partea Ministerului Educației prin care se anunță că postul de inspector general al IȘJ Buzău este scos la concurs.”Asta ca să ne umilească și mai mult”, a fost reacția Florinei Stoian.
Florina Stoia este șef al IȘJ Buzău cu concurs câștigat din mai anul trecut.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. ” aceleasi vini”- Ce vina are Limba romana, doamna inspector Florina Stoian?
    Sunt suficiente persoane, foarte bine pregatite profesional care ii pot lua locul! Si dansa a demis directorii din teritoriu fara motive temeinice si roata se intoarce!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.