Consiliul Județean Buzău acordă, și în acest an stimulente financiare pentru medicii care aleg să profeseze în Spitalul Județean. Este vorba despre două salarii minime brute pe care medicii nou angajați le pot primi vreme de 6 luni cu condiția să semneze un angajament că vor profesa minim 2 ani în unitatea spitalicească buzoiană, în caz contrar fiind obligați să restituie sumele primite.
Pe de altă parte, autoritățile județene și-au propus să construiască un bloc de locuințe de serviciu pentru medicii de la Spitalul Județean iar în acest an se va începe reabilitarea blocului operator astfel încât să fie asigurate cele mai moderne condiții pentru medici și pacienți.

„De fapt am reactualizat stimulentele pentru că în hotărârile de anul trecut sumele erau altfel și se raportează la salariul minim care s-a modificat. Noi acordăm aceste stimulente iar salariul minim a devenit 1900 de lei și medicii care vin beneficiază de două salarii minime timp de 6 luni cu obligația ca doi ani să își desfășoare activitatea aici. E un lucru bun și posturile deficitare au început să fie ocupate. Chiar zilele trecute a fost ocupat un post deficitar, un medic oncolog s-a angajat la Spitalul Județean. Totodată, cred că și construcția acestor locuințe de serviciu va avea darul de a atrage medicii la Spitalul Județean de Urgență Buzău”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean.
De aceste stimulente financiare pot beneficia un număr de 10 medici nou angajați care acceptă să rămână să profeseze în Spitalul Județean Buzău pentru minim 2 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.