Consiliul Județean Buzău și Consiliul Județean al Elevilor își dau mâna pentru rezolvarea nevoilor tinerilor din licee

0
215

Conducerea Consiliului Județean Buzău împreună cu câțiva aleși județeni s-a întâlnit marți cu reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor într-o ședință organizată la sediul CJ Buzău unde elevii au putut afla direct de la cei implicați cu ce se ocupă deliberativul județean dar și ce înseamnă o zi din viața unui ales consilier județean.
Elevii, membri în Consiliul Județean al Elevilor în frunte cu președintele organizației, Alexandru Dobre, au adresat aleșilor județeni întrebări legate de modul în care funcționează administrația publică județeană, ce înseamnă să fii consilier județean, ce atribuții au aleșii locali dar și cum pot fi mai informați în ceea ce privește politica.
De asemenea, elevii au fost interesați de modul în care Consiliul Județean sprijină voluntariatul, cum comunică cu persoanele defavorizate sau cu cele cu deficiențe și cum poate Consiliul Județean să deruleze programe pentru tineri.

„Am fost extrem de impresionat de seriozitatea și maturitatea acestor tineri din clasele a XI a și a XII a. A fost doar un prim pas în dezvoltarea unei relații strânse de colaborare între Consiliul Județean Buzău și Consiliul Județean al Elevilor. Cu siguranță colaborarea între cele două consilii va continua indiferent de cine va veni la conducerea Consiliului Județean peste două luni iar astăzi am hotărât să ne întâlnim și luna viitoare pentru a concretiza anumite lucruri în folosul Consiliului Județean al Elevilor cât și al nostru spre cetățeni”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

De cealaltă parte, președintele Consiliului Județean al Elevilor, Alexandru Dobre a spus că trebuie să existe o colaborare între tineri și mediul politic pentru a putea realiza schimbările de care țara are nevoie.

„Am remarcat cu tristețe că există o repulsie față de mediul politic însă consider că nu este normal. Dacă vrem să facem un lucru trebuie să îl facem cu ajutorul politicului. Noi putem veni cu expertiza iar mediul politic trebuie să vină cu fondurile și cu mijloacele pe care noi putem să le dezvoltăm astfel încât să existe o conlucrare. Începând din aprilie Consiliul Județean al Elevilor se va întâlni cu elevii din fiecare liceu din Buzău pentru a afla nevoile concrete pe care le au elevii iar la final de lună, cu aceste probleme vom veni la Consiliul Județean să facem un plan să îmbunătățim sau chiar să rezolvăm aceste probleme”, a declarat președintele Consiliului Județean al Elevilor, Alexandru Dobre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.