Consiliul Județean Buzău va demara în perioada imediat următoare lucrări de refacere a infrastructuri afectate de alunecările de teren din ultima vreme. Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a anunțat că a decis să demareze aceste lucrări care vor fi plătite din fonduri proprii pentru că acestea trebuie începute dat fiind că durează de mult prea mult timp.

„Cred că cu această ocazie cu toți trebuie să învățăm ceva. Dacă nu ne vom obișnui să tratăm cauzele și nu efectele atunci banii se vor arunca pe fereastră și vom ajunge mereu în această situație. Astea sunt lucruri care se întâmplă de peste 30 de ani. Dacă nu va exista un program clar de dezvoltare durabilă aceste probleme le vom avea mult timp de aici în acolo. Am luat hotărârea ca din bani proprii să începem lucrări în mai multe zone afectate de mai mulți ani pentru că sunt lucrări ce trebuie făcute. În ultimul an multe alunecări au fost rezolvate din fonduri proprii și în perioada următoare vom începe lucrări de amploare. Vom demara cu consolidările și nu cu turnat asfalt pentru ca daca turnam asfalt în câțiva ani o luam de la capăt”, a spus președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.

Totodată Neagu a mai anunțat că Guvernul a alocat banii necesari pentru refacerea drumului județean 205 care face legătura între Fințești și Năeni dar în cel mai scurt timp vor începe lucrări de consolidare și în alte locații precum Bozioru, Buda Crăciunești, Murgești, Pardoși, Buda, Mânzălești, Policiori, Zeletin și altele. Potrivit lui Neagu lucrările vor demara în scurt timp și se preconizează să dureze în jur de 4 luni.

Nu în ultimul rând președintele CJ s-a referit și la problemele apărute la podul de la Vadu Pașii și a dat asigurări că lucrările vor continua chiar dacă în zonă au existat ceva distrugeri în urma debitului mare al râului Buzău.

„Situația de la podul de la Vadu Pașii nu este foarte bună pentru că din cauza debitului mult prea mare s-au creat probleme. Este afectat și pragul de fund de la cele două poduri. Noi vom lua toate măsurile. Mâine(nr. joi) va merge acolo un expert cu cei de la direcția tehnică  și cu constructorul și pot să vă asigură că lucrările vor continua după ce se va reface din nou organizarea de șantier, drumul care a fost făcut și ce  s-a mai stricat”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.