Cristi BIGIU

Consiliul Județean Buzău va ține cont de recomandările secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, prezentate marți într-o conferință de presă la București.
„Consiliul Județean a făcut publice deja concluziile preliminare ale anchetei demarate la Spitalul Județean Buzău, care, de altfel, sunt similare cu cele ale Direcției de Sănătate Publică. De asemenea, la nivelul unității spitalicești au început deja să fie implementate o serie de măsuri, al căror rol este acela de îmbunătățire a serviciilor medicale”, a afirmat, președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.

Pe de altă parte, ținând cont de concluziile propriei anchete și de discuțiile purtate cu personalul medical din Spitalul Județean de Urgență, Consiliul Județean se angajează să găsească mijloace pentru acoperirea cu personal a posturilor aprobate pentru două secții de maximă importanță, respectiv Pediatrie și Neonatologie, dar și să se ocupe, cât mai curând, de dotarea secției cu mobilier, care să acopere riscurile de vătămare fizică.
„Așa cum am mai arătat, interesul nostru, al tuturor, este ca legea să fie respectată și ca cetățenii să beneficieze de cele mai bune condiții atunci când ajung în Spitalul Județean. De asemenea, dorim ca toți copiii să fie cât mai bine îngrijiți în spital”, a spus Cristi Bîgiu.
Totodată, Consiliul Județean Buzău a elaborat o serie de măsuri ce urmează a fi implementate în perioada imediat următoare pentru o mai bună gestionare a actului medical dar și pentru o mai bună comunicare cu pacienții. Printre măsurile aflate în curs de implementare se numără: gruparea pe saloane a copiilor internați fără aparținători, încheierea unui protocol de colaborare între Spitalul Județean și D.G.A.S.P.C., utilizarea chestionarelor de satisfacție a pacienților și revizuirea regulamentului de ordine interioară.
În același timp, medicii Spitalului Județean de Urgență Buzău au stabilit pentru joi, 7 februarie, o serie de întâlniri cu scopul de a pune în aplicare protocoale de practică medicală, care să includă situațiile de internare a pacienților cu afecțiuni psihice, a celor instituționalizați și a celor cu dizabilități lucru care ar fi trebuit făcut cu mulți ani în urmă.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.