Raed Arafat

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat a comentat, miercuri, cazul copiilor legați de mâini și de picioare la secția de pediatrie a Spitalului Județean Buzău.
Raed Arafat a declarat că Ministerul Sănătății nu își poate explica gestul la care a recurs personalul medical, dat fiind faptul că în acea zi, în spital erau 19 angajați ai unității medicale.
Secretarul de stat în MS spune că motivul pe care îl invocă directorii spitalului, acela că personalul de supraveghere era redus, este unul neîntemeiat.
„În acea zi, în secție erau 6 medici, 9 asistenți medicali, două infirmiere, două îngrijitoare, plus 27 de mame însoțitoare la 27 de copii din cei 66 internați”, a declarat Raed Arafat.
Conducerea spitalului a declarat că situația a fost una temporară, doar pentru ca personalul să poată executa tratamentul pentru restul copiilor.
„Cei care au aveau probleme neuro-psihiatrice și probeleme respiratorii erau 8 copii. Ministerul Sănătății nu își explică modul în care au fost tratați acești copii. Nu putem justifica acest act, dat fiind faptul că în spital era un număr adecvat de personal medical. Din raportul DSP am tras aceste concluzii și am transmis Consiliului Județean și solicitarea din partea Ministerului Sănătății să se ia măsuri aspre împotriva celor care au decis legarea copiilor”, a mai spus Raed Arafat.
În secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Buzău, mai mulți copii internaţi, neînsoţiţi de părinţi, au fost legaţi de mâini şi de picioare, pentru a nu crea probleme cadrelor medicale.

2 COMENTARII

  1. de ce toata lumea se mira cand aceasta practica era si cu 15 ani in urma cand si eu am avut nefericirea de a fi internata cu copilul acolo????????????????cine trebuia sa vada lucrul acesta care se intampla de foarte multi ani au facut pe orbii pentru linistea altora..

  2. Asa este – ACEASTA PRACTICA ESTE VECHE – si eu am avut copilul internat in urma cu 8 ani si nu mi-a dat voie sa stau cu el desi avea 1 an si 7 luni . Abia seara dupa mari rugaminti mi-a dat voie sa il vad si l-am gasit legat , cu perfuzia scoasa si murdar de sange pe mana. La externare copilul nici nu mai stia sa mearga. Nu din lipsa de personal se intampla toate astea, ci din comoditate………………RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.