O grupare de hoți specializată în furtul din apartamente a fost destructurată de polițiștii buzoieni după ce la începutul acestei săptămân, trei indivizi din Constanța au fost prinși în trafic imediat după ce dăduseră o lovitură.
Cei în cauză sunt suspectaţi că, în perioada septembrie 2012 – februarie 2013, au comis pe raza municipiului Buzău mai multe furturi din locuinţe (peste 10) , folosind ca mod de operare dislocarea şi forţarea ferestrelor termopan-PVC, metodă aplicată în cazul caselor şi apartamentelor situate la parterul blocurilor.
Prejudiciul total este de aproximativ 75.000 de lei.
Autovehiculul a fost interceptat în trafic pe Bulevardul Unirii, în zona intersecţiei cu strada Transilvaniei, cei trei suspecţi, cu vârste între 25 şi 36 de ani, toţi din judeţul Constanţa, cunoscuţi cu antecedente penale, fiind conduşi la sediul Poliţiei municipiului Buzău.
Poliţiştii au găsit asupra suspecţilor şi în autovehicul 1550 euro, 110 dolari şi 978 de lei, mai multe telefoane mobile, două laptop-uri, un dispozitiv GPS, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, şurubelniţe, un levier, un topor, două perechi de mănuşi şi alte bunuri, toate fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Ulterior prinderii celor trei oamenii legii au efectuat 7 percheziţii domiciliare pe raza localităţilor Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla şi Mangalia, în urma activităţilor desfăşurate fiind găsite şi ridicate mai multe bunuri, în vederea stabilirii provenienţei.
Suspecţii au fost reţinuţi de poliţişti, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat şi pentru complicitate la furt calificat, pe numele a doi dintre ei fiind emise mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile. Cel de-al treilea individ urmează a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale și tot miercuri va fi prezentat în fața judecătorilor în vederea arestării.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.