Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a semnat joi contractul pentru actualizarea/revizuirea Planului județean de gestionare a deșeurilor și pentru întocmirea Studiului de fezabilitate ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Buzău”.

Contractul în valoare de 1.752.440 lei fără T.V.A. a fost adjudecat de ROMAIR CONSULTING S.R.L. și I. FRANTZIS & ASSOCIATES LTD, cu lider de asociere ROMAIR CONSULTING SRL și are o durată realizare de 15 luni.

„Sunt convins că implementarea proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Buzău” va duce la o scădere semnificativă a poluării și va avea un impact pozitiv în creșterea calității aerului și a vieții în județul nostru!”, a spus președintele CJ Buzău Petre Emanoil Neagu.

După semnarea contractului, prestatorul are la dispoziție 6 luni pentru întocmirea și predarea Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor și o perioadă de 15 luni pentru întocmirea și predarea studiului de fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investiții “Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Buzău”.

Obiectivele proiectului sunt următoarele:

Ø Realizarea unui “Depozit ecologic pentru deșeuri menajere, stație de tratare mecano-biologică, stație de compostare a deșeurilor și stație de sortare a deșeurilor” pe teritoriul comunei Poșta Câlnău.

Ø Închiderea depozitului neconform de deșeuri din Municipiul Râmnicu Sărat,

Ø Retehnologizarea stațiilor de transfer existente și operaționale din localitățile Cislău și Beceni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.