Consiliul Județean Buzău a reabilitat drumul județean  205 care leagă satul Fințești, comuna Năeni de drumul național 1B Buzău-Ploiești. Drumul, care era afectat de mai mulți ani de zile de alunecări de teren, a fost serios consolidat și acum se toarnă ultimele straturi de asfalt. Lucrările pentru reabilitarea completă a drumului în lungime de 12 kilometri au costat aproximativ 3 milioane de lei și au fost suportate din fonduri proprii ale consiliului județean.

„Este o zonă sensibilă din punct de vedere al infrastructurii cu probleme care datează de mulți ani. Acest drum județean în afară că deservește cetățenii din Fințești trece și prin zona podgoriilor Dealul Mare, face legătura cu drumul național ce merge spre Ploiești și București și deservește mulți locuitori din această zonă care lucrează în Mizil, Ploiești sau București. Prin fonduri proprii am reușit să reabilităm acest drum, vom ajunge cu asfaltul până la drumul național chiar la granița cu județul Prahova”, a precizat președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.

Lucrarea a fost una costisitoare datorită lucrărilor de consolidare care au trebuit făcute înainte de turnarea propriu zisă a asfaltului iar odată terminat drumul acesta va duce la dezvoltarea economică și turistică a zonei care este de o frumusețe aparte.

„De mai bine de 30 de ani nu s-au făcut investiții în această zonă, drumul a fost întrerupt de niște alunecări de teren și a trebuit să facem un zid de consolidare să stopăm acele alunecări și acum a venit vremea să facem asfaltarea. Zonele de consolidări au costat foarte mulți bani dar am reușit să alocăm acești bani și am rezolvat prin aceasta atât confortul rutier al cetățenilor din zonă dar deschidem noi orizonturi pentru turism și economie. Sunt în zonă destul de multe crame iar vizitatorii pot ajunge acum la podgorii și la Cariera de Piatră de la Năeni, la Biserica dintr-o piatra și așa mai departe”, a spus Neagu.

Președintele Consiliului Județean a explicat că lucrări de întreținere se vor face și pe drumul ce leagă satul Năeni de Săhăteni însă aici nu vor fi lucrări atât de ample în acest an întrucât drumul este unul care este afectat de alunecări de teren și până la finalizarea consolidării sale nu se justifică lucrări de asfaltare completă, așa cum mai sunt cazuri în diferite comune din județ

„Vom face anumite lucrări de întreținere și pe tronsonul Năeni-Săhăteni  însă acest drum are nevoie întâi de consolidare. Se vor face și acestea cum se vor face și în zona Cănești-Chilii. Și acolo au fost investiții serioase pentru consolidări, mai avem un pod de rezolvat și va urma și asfaltul. Cât voi fi pe această funcție nu voi accepta niciodată să pun asfalt de dragul asfaltării dacă există vre-un risc să vină apa să îl ia. De asta spun că abia după consolidări se va ajunge și la asfalt”, a conchis Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.