Consiliul Judetean
Consilierii județeni buzoieni au aprobat, joi, ]n unanimitate, contractarea de către administrația județeană a unui credit de 10 milioane de euro, bani ce se vor merge in visteria Spitalului Județean Buzău pentru lucrări de modernizare.
Din suma de 45 de milioane de lei o parte va fi folosită pentru dotarea noii maternități construită pe strada Victoriei iar restul banilor vor fi folosiți pentru modernizarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău.
„Am decis să contractăm acest împrumut pentru îmbunătățiirea condițiilor din Sănătate în județul Buzău. O parte din acești bani, 3-4 milioane de euro se vor duce către maternitate pentru a completat dotarea unității spitalicești iar restul va merge către Spitalul Județean pentru extinderea UPU și eventual în dotare. Intrăm într-o reabilitare a spitalului printr-un program european iar 1,5 milioane de euro vor fi bani europeni destinați schimbării instalațiilor, ferestrelor și izolației termice iar restul vrem să facem din acest împrumut. Încă aștept un răspuns de la Ministerul Sănătății dacă ne asigură finanțarea pentru dotarea maternității și dacă vom primi acești bani toți banii din împrumut vor merge către spital pentru că este nevoie și de un bloc operator nou și de mai multe dotări. Dacă nu vom primi acești bani de la minister o parte din împrumut va fi folosit pentru dotarea și deschiderea noii maternități ”, a declarat președintele Consiliului județean, Cristi Bîgiu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.